algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Blancs i cars

Si en alguna cosa demostrà Joan Fageda la seva feblesa com a batle de Palma va ser en el canvi de color dels taxis. Els negre i marfil pertanyen a la Ciutat, perque són caracterítics d'ella. La Corporació, que és la dipositària i garant del patrimoni municipal, no té cap dret moral a canviar-los, especialment quan un ample col·lectiu ciutadà es manifestà en contra i només una part dels taxistes ho va fer a favor.

Però els taxistes, en imposar el canvi de color al batle, demostraren que la seva força podia fracturar la voluntat popular. Els incidents posteriors a l'aeroport, quan un grup d'ells s'enfrontà a la policia en protesta per un decret del ministre Àlvarez Cascos, confirmà a més que no s'aturen davant res. Amb els seus còmplices polítics imposen el que volen. Res els fa por.

La pujada, aquest dijous, del preu del taxi "fins a un 13 per cent en els trajectes més curts, que són els més emprats pels ciutadans" així ho confirma. L'IPC d'enguany serà entorn del 4 per cent, els combustibles estan baixant, i les tarifes ja eren de les més cares de l'Estat, sinó les que més. En una ciutat col·lapsada pel trànsit, en la qual l'administració ha demostrat una inutilitat històrica per oferir transports públics d'eficàcia, els taxis no són un luxe, sinó són una necessitat, perquè el seu servei no té competència. Però tant se fa: l'equip de govern cedeix una vegada més i l'oposició s'abstén. També ella deu saber quin és el pes del col·lectiu, i vol veure els problemes enfora. Els fotuts, com sempre, som els ciutadans: una ciutat que creix en desmesura, carrers saturats per obres i trànsit, impossibilitat de trobar aparcament, autobusos lents, cars i que ens agafen malament. Tant se fa: els taxis han de ser ben blancs i ben cars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris