muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La degradació del litoral continua augmentat

Recentment, les organitzacions ecologistes GOB i Greenpeace han manifestat la seva preocupació per l'empitjorament de la situació al litoral de Mallorca. I és que de fet, que el senyor Matas fes enderrocar uns quants hotels durant la passada precampanya electoral no vol dir que la cosa hagi anat millorant.

Un dels perills que amenacen la nostra costa és l'ancoratge massiu de iots durant l'estiu. Aquests ocasionen greus danys a les prades de posidònia amb les seves àncores i empren el mar com a femer, tot farcint les platges i el fons marí d'empipadores i antiestètiques bosses de plàstic i tot tipus de fems.

A més, moltes zones del litoral mallorquí semblen víctimes d'una fòbia per a construir passeigs marítims allà on l'únic que hi cap son les algues, l'arena i les roques naturals. Els projectes per a fer obres d'aquest tipus a la zona des Dolç i es Carbó, a ses Salines o a sa Colònia de Sant Jordi són clars símptomes de la malaltia que pateix la nostra costa.

També és preocupant la instal·lació massiva de xibius a les platges que, tan sols uns metres endins, gaudeixen (o pateixen) d'una zona edificada amb comerços, bars, restaurants,... als quals els banyistes poden accedir.

Així doncs, queda justificada la preocupació de la societat mallorquina pel seu litoral i la demanda de mesures urgents a ajuntaments, Govern i Ministeri de Medi Ambient per a posar fi a aquesta vergonyosa i preocupant situació en defensa dels interessos medioambientals i col·lectius i deixant de banda l'avarícia dels mercenaris del ciment.

Llorenc Picornell Gelabert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris