nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Ara sí, el nou mil·lenni

No sé si quan aqueixes línies sortiran publicades haurà esdevingut el tan anomenat canvi de mil·lenni i de segle, el fet és que ara sí, ara sí es produirà o s'haurà produït el fet que fa més o manco un any, segons els entesos, va tenir lloc enmig de tanta expectació i tant de renou que no venia al cas. La part més trista i llastimosa de tot això és que un bon grapat de gent es feia ressò del que deien els entesos entre cometes, sense rosegar ni mastegar gens ni mica les paraules absurdes que suraven en l'aire (i això moltíssima gent ho duu a la pràctica i es converteix en emissora/receptora de missatges que senten pels seus voltants, sense aturar-se a pensar si tals missatges són bons o dolents o poden fer mal a qualque persona o transmeten una suposada saviesa sense un rerefons gaire científic).

Tornant al tema que ens interessa, i per si els entesos continuen pensant que ja ens trobam dins el tercer mil·lenni i el segle vint-i-u, els vull demanar que reflexionin: si l'any passat, és a dir, el 1999, concretament el 31 de desembre a les 12 de la nit, vàrem entrar dins el tercer mil·lenni i el segle vint-i-u, podem fer un petit càlcul per comprovar si és veritat o és una mentida absurda, si vàrem entrar dins un nou mil·lenni, i tenint present que un mil·lenni són mil anys, ni més ni manco i no tenc cap carrera universitària, podem dividir el nombre d'anys acabats, o sigui, 1999 anys, entre 1.000; el resultat és 1'999, o sigui, que no arriba al 2, per tant, es varen complir 1'999 mil·lennis, que no són dos de cap manera; enguany, el dia 31 de desembre, finalitzarem l'any 2000, i durem 2 mil·lennis exactes, i això sí que no és gens ni mica discutible. El mateix passa amb el nou segle.

Voldria que després d'aquest raonament científic ens preparàssim per no dir més bajanades en un futur o que, almanco, ens informem bé de les paraules que, d'una manera conscient o inconscient, transmetem a la gent que ens envolta. Pens que està molt bé xerrar, però també hem de saber què xerram.

Esper que el nou mil·lenni ens faci les il·lusions i els projectes que haurem desitjat en les darreres acaballes del segle XX.

Joan Llorenç Amer Comas. Marratxí

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris