algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Manicomi d'estiu o la felicitat de comprar i vendre

Aquesta obra teatral de Jaume Vidal Alcover, inèdita, encara, aprofitant el desè aniversari del traspàs de l'autor i davant la mancança d'ators teatrals d'aquesta terra, es podria mirar d'editar. Manicomi... forma part d'un grup d'obres de teatre de cabaret que en Jaume i la Maria Aurèlia estrenaren a La Cova del Drac de Barcelona que, per cert, fou batiada per un altre manacorí, Guillem d'Efak.

Aquest teatre té una sèrie de qualitats que el fan realment atraient per a noves companyies teatrals, la qual cosa encara fa més urgent l'edició de Manicomi... i, si cal, la reedició de les altres peces de cabaret i la seva difusió entre les companyies teatrals (si el senyor Moll en vol prendre nota):

1. Durada curta i temps psicològic encara més curt, com a conseqüència de la brevetat de les accions i la constant entrada i sortida d'actors.

2. L'espai, amb un decorat mínim.

3. La manca d'unitat argumental, encara que sí temàtica, facilita que les companyies de teatre de carrer puguin agafar només un dels esquetxos que formen l'obra i, per exemple, el representin al Born, a la Rambla, etc.

4. La varietat de registres que, sense desorientar el públic, fa més interessants les obres, ja que cada espectador es pot veure interessat en un moment diferent de l'obra. Res més.

Jaume Vidal Forteza. Llucmajor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris