algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Oposicions i Govern

Pens que la notícia publicada en alguns mitjans i relacionada amb la possibilitat que el col·lectiu d'interins de la CAIB, amb el suport de qualque sindicat "no cal espantar-se per això, ja sabem que els sindicats s'han convertit en corporacions subvencionades que pensen més en els que tenen feina segura que no en els que no en tenen o en tenen en males condicions", pensa recórrer les bases de la convocatòria d'oposicions que, en principi, s'han de convocar l'any que ve, és un altre cop a la credibilitat del govern del senyor Antich, encara que en un principi pogués semblar el contrari.

Pens que amb tot aquest tema de les oposicions, el govern de progrés s'ha engrescat en una campanya de propaganda política que se li pot girar en contra. Només cal comprovar la campanya mediàtica amb el cèlebre anunci de la cafetera, propaganda que sembla ara precipitada, perquè la cosa, pel que llegim als diaris, és enrere de solucionar-se; o comprovar també la insistència dels portaveus del Govern de voler fer entendre que les oposicions seran obertes i netes. Tot això seria comprensible i lloable si no fos que el tema ja comença a fer riure. Si de veritat el que vol el Govern és fer unes bases d'oposicions que garanteixin els interessos generals, allò que convendria seria redactar les dites bases de tal manera que no puguin ser fàcilment impugnables per ningú, perquè, contràriament, els ciutadans podem arribar a pensar que el rerefons de la qüestió no és, tal com se'ns vol fer creure, la defensa dels interessos generals, sinó l'interès d'allargar un conflicte que en un primer moment ha servit perquè el Govern hagi guanyat una batalla a favor de la credibilitat ètica, i moral; més encara si, complementàriament, aquesta ofensiva de cara a guanyar credibilitat, es revesteix de campanyes mediàtiques de propaganda destinada a fer creure en la bonhomia d'una convocatòria a oposicions, campanyes pagades amb els diners de tots el ciutadans, per cert.

En aquest tema, el Govern també s'hauria de posar les piles i convertir la propaganda en solucions eficaces. No sembla que fer un sistema de concurs-oposició preservant alhora els interessos de la majoria de persones sigui tan complicat; si alguns col·lectius volen valoració de mèrits que n'hi hagi, però que no es valorin els seus mèrits en exclusiva. Es pot valorar saber idiomes, haver fet cursets i màsters diversos, l'experiència laboral de persones que també han treballat en d'altres administracions públiques, etc., etc. És un exemple. El que cal és donar sortida eficaç, d'una vegada, a les aspiracions legítimes de moltes persones.

Miquel Alomar Arbona

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris