muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Empatx d'espots

Enmig de l'ofensiva comercial, l'única alternativa és tancar-se a casa, desendollar la televisió, treure les piles de la ràdio i no obrir la porta sota cap concepte. Ni navegar per internet "«vols guanyar tres milions per a les compres de nadal? Clica aquí»" ni consultar el meil "«gran superoferta per als clients (?) de la nostra tenda onlain». Impossible.

Els supermercats amaguen els productes de primera necessitat darrere les juguetes, les colònies i els licors imprescindibles per a qualsevol celebració. Ens venen la necessarietat de l'alcohol festiu pel caràcter de la celebració, però la dosi és preceptiva per aguantar els retrobaments. Alegria induïda: si no els veus en tot l'any, com pot qualcú impostar que la reunió després de 364 dies és la més esperada de l'any? Tanta sort que la publicitat ens salva i cada any el martiri freixenetista ens obliga a treure els ulls de la pantalla i posar-los per un moment en els ulls dels companys d'estovalles.

La manera més bona per evitar visites és mantenir una gelera de serveis mínims, una bodega baturrico i una amnèsia selectiva ensinistrada amb l'enclaustrament voluntari. Si havent pres totes aquestes mesures encara hi ha qualcú que manté les formes i et convida, no queda més remei que assajar davant del mirall les fórmules tòpiques d'aquestes dates: somriure i desitjar ventura. O avortar qualsevol tipus de bon ambient recordant el Senegal, Etiòpia o George Bush júnior, encara que la població està immunitzada contra la solidaritat amb els empatxos de nins famèlics entre informatius amb notícies sobre la nova llei d'estrangeria i espots d'assecadors de cabells, torradores elèctriques i torrons al·lucinògens.

Donem mil durets pels sense sostre, butla mediàtica, i vint-i-cinc mil pessetes en detallets per a cada membre de l'entorn proper i llunyà. El món farà un tro igualment, però ens agafarà amb la consciència tranquil·la i acidesa mental i digestiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris