nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cultura masclista de l'Església

Les dones de l'Associació Creients i Feministes tenim el ple convenciment que l'Església Catòlica, mitjançant la Pastoral, ha influït notòriament en la implantació de la cultura masclista dins la societat.

La mentalitat formada com a conseqüència d'aquest adoctrinament ha generat a les dones, en uns casos frustració i dolor i en altres, un total allunyament o indiferència cap a l'Església, principalment entre les més joves. Qüestionam el Leccionari Litúrgic en vigor. Algunes lectures proclamades a les eucaristies dominicals agreugen el problema citat, ja que vénen rubricades pel lector amb l'asseveració «Paraula de Déu».

Fem una petició formal al Sr. Bisbe i al mateix temps a la Comissió Diocesana de Llitúrgia, perquè retiri del leccionari les lectures que són un atemptat contra els drets de la dona i que a la vegada ataquen la seva dignitat. Demanam que a totes les lectures encapçalades per la monició «Germans» es generalitzi el terme «Germans i germanes», perquè si no és així, més de la meitat de l'assemblea no se sent al·ludida, ni obligada a complir les advertències o consells que es donen com a «Paraula de Déu».

Associació «Creients i Feministes». Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris