nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Al conseller d'Educació

Partim de la premissa que tant a l'Administració balear com a CCOO ens interessa elevar el nivell del català per a l'accés a la Fundació Pública Balear. Amb això estam totalment d'acord i ja n'és bon punt de partida.

Potser però que no hi hagi la mateixa percepció quant a la necessitat de la inajornable normalització de la funció pública balear. Aquest esdevé un dels majors reptes del govern de progrés en què vostè participa, perquè suposa una passa de gegant en la dignificació i democratització de l'administració de les Illes Balears. El temps passa de pressa i, de moment, ens trobem en situació de total precarietat laboral i, el que és més greu, amb una gran incertesa i confusió davant les anunciades oposicions.

Fa dues setmanes, el conseller d'Interior va anunciar les tan anhelades oposicions i va fer un esboç del calendari previst: progressivament, a partir de la primera quinzena de gener, començant per Grup A i acabant previsiblement el mes de juny amb els grups D i E. L'objectiu, segons Interior, era aconseguir que la presa de possessió dels nous funcionaris de carrera fos dins la primera quinzena de novembre (del 2001).

Posteriorment es canvia el calendari a causa d'una modificació en el criteri de nivell d'exigència del català. És important analitzar-ne les conseqüències que esderiven d'aquesta decisió un mes abans de les anunciades oposicions, i fer-ho amb serietat i responsabilitat, lluny de crear un inexistent debat sobre qui defensa millor la nostra llengua.

El que ens resulta sorprenent i paradoxal és que després de tants d'anys denunciant i reclamant l'aplicació del Decret 100 de Català "postura defensada en solitari per CCOO a la CAIB", així com la reiterada demanda de la pujada de nivells per a tots els grups i escales, ara se'ns vulgui situar com a contraris a aquesta exigència. I per aquí, Sr. Pons, sí que no hi passem!

En interès del català, la mesura d'augmentar el nivell no ha d'ajornar ni perjudicar les oposicions.
Per trobar-nos en la defensa dels objectius comuns, com són, per una part, promoure una administració pública democràtica i moderna i, per altra, afermar i defensar la nostra llengua, hauríem d'ésser capaços d'arribar a un acord negociat a la Mesa General amb els representants dels treballadors i treballadores que es veuran afectats per aquesta nova mesura.

Assumpta Massanet. Secció Sindical de CCOO al Govern balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris