muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Una amistat

Quin gremi podrà més, el dels cavallistes o el de les prostitutes, orientades pel planeta Sierra de cap a l'hipòdrom de Son Pardo?
D'un temps ençà, els assumptes relacionats amb l'Ajuntament de Palma oscil·len entre la farsa i la tragèdia, la farsa de Son Pardo i la tragèdia de Son Pizà. Tant en un cas com en l'altre, el denominador comú de la ineficàcia posa en relleu una greu situació de desgovern, que ja, de tant que dura, sembla un destí.

El president de l'hipòdrom, el senyor Nicolau Tous, va ser soci de govern municipal del senyor Fageda (i del senyor Sierra), i, segons conten, estaven molt units, s'entenien molt bé. Ara sembla que l'enfrontament és inevitable, però hi ha enfrontaments i enfrontaments. Allò que tenim més clar les persones sempre acaba formulat en el llenguatge popular d'una manera o altra. En el cas de la relació Fageda-Tous, segurament es poden dir l'un a l'altre alló de «no mos hauríem de fer mal», mentre es creuen una mirada plena de sobreentesos. I no se'n faran. S'han estimat massa com per ara haver d'invocar el passat com argument per mantenir o per rompre amistats. És molt difícil que aquestes dues personalitats no evitin acuradament «fer-se mal». És impensable. Quan s'ha assolit un grau tan elevat de camaraderia en l'exercici del poder, sempre hi ha manera d'arreglar les coses.

Però Sierra els ho ha posat difícil, vol enviar les prostitutes on Tous només hi vol cavallistes i cavalls. La cosa és complicada, això no es pot amagar. El senyor Nicolau Tous es pren molt seriosament la seva feina. No fa gaire viatjava per França acompanyat d'una tropa per estudiar coses referides als hipòdroms. A un altre li hauria bastat fer venir de França un expert, però ell i els seus acompanyants no es conformaren i cametes me valguin, a comprovar in situ les excel·lències de la novetat en la matèria. Com a bon president que és, no podrà consentir que el seu territori sigui envaït pel planeta Sierra. I on enviar... Fageda les prostitutes que vol treure d'una altra banda? La cosa, repetim-ho, és complicada. Però que no se facin mal. Aquestes dones, així mateix, podrien tenir el detall d'evitar tensions entre amics de tota la vida, anant-se'n a Alacant, per exemple, o a la Garrotxa. Per la concòrdia, és clar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris