algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Insalud

Som una pensionista de 87 anys amb les facultats mentals funcionant correctament, però des de fa uns anys patesc una greu malaltia als ulls i junt a aquesta malaltia tenc associades unes cataractes. Una vegada passades totes les revisions mèdiques vaig ser convocada a una revisió, prèvia a l'operació de cataractes, a les 12 hores del migdia del passat dia 26 d'octubre a l'ambulatori del Carme, on va començar el meu calvari particular. Perquè quan vaig arribar no hi havia cap metge oftalmòleg que em pogués visitar. Emperò sense ser visitada i comprovar per un metge si estava en condicions físiques i psíquiques per a l'operació, em feren anar al dia següent a l'esmentat hospital de la Verge de la Salut del Vivero.

Aleshores el metge em digué que no se volia exposar a operar-me, perquè a part de les cataractes hi havia una altra malaltia i a més a més, jo tenc l'esquena amb una corbatura molt pronunciada, això fa que no em puguin, segons el doctor, posar davall la màquina d'operacions.

Emperò, jo em pregunt? Si el metge no em podia operar, perquè em va tenir tot el matí abandonada i mal atesa a una habitació de l'esmentat hospital? Cosa que em va traumatitzar, perquè jo no estic avesada a estar internada als hospitals. No hauria estat més correcte, en comptes d'estar tot el matí a l'hospital, havent estat visitat pel metge a primera hora del matí i si no em podia operar m'hagués enviat a ca meva. Una altra pregunta que em faig, és que si el doctor m'hagués visitat el dia abans a l'ambulatori del Carme, tal volta no hauria importat ingressar.

Qui en tornarà la salut perduda aquell dia que havia de ser operada? Qui es farà responsable del jornals que perderen els meus familiars? I dels problemes que tingueren a les empreses? I del patiment que tingueren els meus familiars? El director de l'INSALUD de Balears, senyor Rodrigo de Santos, ens diu que els hospitals de Balears són un dels millors, en concret el de Son Dureta, de tot l'Estat, no sembla sigui cert, perquè la mala informació, la mala atenció i la mala organització són patents en molts de casos.

El passat dia 30 d'octubre, vaig enviar al meu fill al metge de capçalera i el metge de capçalera em va fer el volant per anar un altre cop a l'Ambulatori del Carme; ara tenc hora per al proper dia 25 de gener del 2001. En qualsevol cas, jo som pobra, visc d'una minsa pensió i en deman què poden fer els que no poden pagar una assegurança privada per evitar que la sanitat pública ens maltracti.

Margalida Vallès. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris