algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Correus: inqualificable

El servei de repartiment de Correus, aquests darrers temps ja s'havia deteriorat un femer, així i tot i gràcies a la iniciativa personal de l'al·lota rossenca que ens feia la feina per aquí, a Cala Gamba (07007), si duia qualque certificat i jo no era a casa, ella ja sabia on trobar"me, com que ja ens coneixia a tots fil per randa, la cosa rutllava. Manco a l'estiu, quan ella disfrutava de les seves merescudes vacances, el repartiment anava bé. Gairebé perfecte. «Chapeau»!, que diuen els francesos.

Però vaja, com que al mes d'agost tampoc es fan gaire activitats de caire cultural, que és i representa el noranta per cent de la meva personal correspondència, tampoc hi havia més ferro. Però ara, aquest darrer mes d'octubre i el que duim de novembre, ja no era l'al·lota rossa que repartia la correspondència. Amunt i avall hi veia un jovençà. I jo no rebia cartes. I passaven setmanes i setmanes sense rebre cartes. Jo pensava, ostres, el món m'ha oblidat, m'he mort i no me n'he adonat, cosa passa. Del banc sí que les rebia puntualment, clar, com que no vénen per Correus, ho fan per missatgeria, arribaven ben puntuals, vaja, sobretot si eren càrrecs.

Fa devers quinze dies o tres setmanes, en vaig rebre quatre o cinc, presentacions de llibres d'amics, d'inauguracions d'exposicions, d'actes puntuals, alguna conferència, convocatòries a alguna assemblea... Tot caducat. Res, ho vaig tirar a la paperera, pensant: la persona que fa bé la seva feina deu tenir el grip, tendrem paciència. Però no, el carter femení feiner i eficient de la nostra zona no tenia el grip. La vaig topar l'altre dia al carrer Jaume III de Ciutat, ens saludàrem i em va explicar que, com que estava embarassada, idò tenia la baixa laboral. I que anava per llarg. Com a mínim quatre o cinc mesos. Desitjant"li el millor per la seva nova situació humana, després de donar"li l'enhorabona, ens acomiadàrem. Estic segur que t'enyoraré, vaig dir en veu alta però boca closa. I l'encertava.

Passà una setmana llarga, i una altra... I no arribava cap carta a ca nostra. Avui, dia 22 de novembre de l'any dels tres zeros, dimecres per més senyes, n'he rebudes vuit, de cartes. Quan he obert la persiana de ca nostra, n'hi havia per tot el trespol. Tres d'elles no tenien cap compromís ni un amb el calendari. La resta, us les relacionaré: Govern de les Illes Balears. Conselleria d'Educació i Cultura. El conseller d'E. i C. del Govern de les Illes Balears es complau a convidar"vos a la inauguració de l'exposició LA DOBLE MIRADA, una nova generació poètica que tindrà lloc el proper dimarts, dia 7 de novembre, a les 20 hores, al Casal Balaguer. Carrer de la Unió, 3. Palma, 2000. Paperera.

L'Il·lm. Sr. Salvador Artés i Llovet, alcalde d'Alella, i la regidora de Cultura Sra. Antònia Gràcia i Figueres, tenen l'honor de convidar"vos a l'homenatge a GUIDA ALZINA, que tindrà lloc el dissabte 18 de novembre, a les sis de la tarda. Intervindran el Sr. Sebastià Alzamora, etc., etc., amb les col·laboracions del Sr. Miquel Àngel Lladó (poeta mallorquí), etc., etc. Agrairem la vostra presència. Alella, octubre de 2000. Paperera.

Ajuntament de Lleida. 5è Premi de poesia Màrius Torres. Actes per dia 18"11"00, 22"11"00 i 24"11"00. Paperera.
PSM. Una força oberta als nous reptes. 15è Congrés. Res, ja es va fer els dissabte i diumenge propers"passats, 18 i 19"11"00. Paperera.
Teatre Principal. La consellera de Cultura i Joventut del C. de M. i Dahiz Produccions es complauen a convidar"vos a l'acte Homenatge a Ovidi Montllor, amb la presentació de la Integral Ovidi Montllor. Antologia, 13 CD, i un recital de Toti Soler amb la col·laboració d'Esther Formosa. L'acte se celebrarà al Teatre Principal el 21 de novembre a les 21 h.

Senyors de Correus: Sou mal feiners, ineptes o negligents? Amics i benefactors: per favor, oblidau"vos d'aquest mitjà de comunicació. Tots estalviarem mals papers i qualque empipadura, per dir"ho fi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris