nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Les intervencions dels EUA

Han esdevingut dos fets importants quasi simultàniament, la revolta de Belgrad i els d'Israel. A Iugoslàvia hi ha hagut forts enfrontaments, però cap mort; per altra banda, a Israel les matances dels soldats israelians de població palestina s'assembla cada vegada més a una neteja ètnica. Però, què passa? Com que els israelians són de l'àrea d'influència dels EUA, i doncs no passa res, que Israel continuï resolent els seus problemes interns a la seva manera.

La qüestió és: què hauria fet l'OTAN si hagués estat al revés, si el nin que s'aferrava als braços del seu pare, que varen ser cosits a trets ambdós per les ràfegues de metralladora dels soldats israelians, hagués succeït a Iugoslàvia? Els EUA haurien tingut un bon motiu per tornar a bombardejar com l'any passat.

Cada vegada són més evidents els motius dels EUA de voler destrossar Iugoslàvia, no perquè hi pogués haver la tan al·ludida neteja ètnica, sinó perquè era una federació de països socialistes que no volien ser satèl·lits dels EUA.

Francesc Domènc Ferrer. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris