nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Nadal, inevitablement

Si malgrat l'opinió dels governants de Cort, Palma és una ciutat habitualment caòtica (els conductors no respecten els senyals de trànsit: aparquen en zones de càrrega i descàrrega, davant guals permanents, en llocs reservats per a minusvàlids; abandonen el cotxe en doble filera, hi hagi VAP o no, en passos per a vianants; fan maniobres incorrectes...), bruta (els contenidors, per més que hi hagi una normativa municipal que prohibeixi depositar-hi les bosses de fems abans de les vuit del vespre, estan sempre plens. Qui no ha trobat la veïnada davallant les escombraries a les nou del matí? I qui no s'ha trobat muntanyes de bosses envoltant uns contenidors que, amb la tapa posada, són buits? Per no parlar dels que deixen mobles, electrodomèstics i altres objectes que els camions del fems no poden endur-se'n: deu ser una feinada marcar el telèfon del servei d'EMAYA que et recull aquestes coses a ca teva mateix... I les capses de cartó? Costa tant desfer-les per ficar-les en els contenidors de paper...), incivilitzada (ja podeu telefonar tant com vulgueu a la policia local si uns «moteros» es dediquen a provar la potència de les seves motos a les tantes de la matinada davall la vostra finestra, en arribar la patrulla, si és que arriba, no els trobarà mai «in fraganti»: se les saben totes i, o bé ja hauran partit cap a un altre racó de la ciutat, o bé faran tertúlia tranquil·lament, sense alçar la veu, amb cara de bons al·lots), renouera (entre cotxes, motos i compressors, és impossible mantenir una conversa amb algú mentre passeges per la ciutat), ara, que ja tornam a ser a Nadal, tots aquests inconvenients, incomoditats i molèsties s'agreugen.

És menester que usem el cotxe per anar al cap de cantó per fer les compres nadalenques. Així que, si un dia de cada dia, és mal de fer circular sense haver d'enfadar-te amb algun conductor imprudent, aquests dies, en què «necessàriament» hem d'agafar el cotxe, les tensions estan assegurades, i els petits accidents provocats per una distracció, també.

A més, aquests dies de Pare Noel i Reis, els papers i capses que embolicaven curosament els regals acaben de qualsevol manera, tirats, això sí, devora dels contenidors de paper. Per acabar, les botigues i, sobretot, els grans magatzems es veuen obligats a amenitzar-nos les compres amb nadales insuportables que, tanmateix, tenim avorrides i oiades de fa molts d'anys. I pensar que no som més que al començament del suplici anual! Convé que ens armem de paciència i intentem passar el tràngol nadalenc tan bé com sigui possible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris