algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sobre el 50è aniversari de l'Institut de Felanitx

Vull manifestar la més profunda sorpresa i indignació pel contingut de la secció «Els Angelots d'en Pla», que il·lustra el dibuix amb el següent comentari: «Al 50è Aniversari de l'Institut de Felanitx, ni mitja paraula de l'Institut que hi havia a la vila, (...) «referint-se a l'Institut que existí durant la República (de 1933 a 1937) i a l'acte commemoratiu celebrat el 15 de novembre, i en què més endavant afirma: «(...) sembla que no ha existit mai, perquè ni el mencionen, (...)»

La indignació es deu al fet que aquests comentaris són absolutament falsos. A l'Institut ningú no ha oblidat l'existència del centre republicà, prova d'aquesta afirmació és que a la convidada als mitjans de comunicació per cobrir l'acte hi anava adjunta una breu història del centre, que feia referència als quatre anys d'existència del desaparegut institut. A més, aquest mateix resum històric fou llegit dia 15 de novembre en totes les classes de l'Institut. Però la prova més concloent, de la qual en són testimoni tots els assistents a l'acte commemoratiu, és que tant el batle de Felanitx com jo mateix férem referència a l'Institut que fou creat en temps de la República a Felantix. Al senyor Pla li puc dir que la Televisió Felanitxera té l'acte gravat i per tant aquesta afirmació és fàcilment comprovable.

Però si la indignació és gran, la sorpresa és encara major. No es comprèn com el Sr. Pla, que no fou vist a l'acte, pugui fer una afirmació tan desafortunada i falsa com aquesta. Si qualcú l'informà, més val que canviï de fonts i si hi assistí sense ser vist (els àngels són invisibles) li convé una prompta revisió d'oïda. Afirmacions sense fonaments, no fan més que desprestigar particularment el seu autor i la premsa en general, i crear polèmiques inútils i estèrils.

Fent cas a una fita purament temporal i històrica celebràrem els 60 anys de presència ininterrompuda del centre d'ensenyament secundari a la nostra localitat.

Per acabar deman, en nom de la comunitat educativa de l'Institut de Felanitx, que el periodista Pla, una vegada comprovada la certesa de les meves afirmacions, i per tant la falsedat de les seves, es dilcupi i rectifiqui públicament, preferentment en la mateixa secció. No s'ha de consentir que un esdeveniment tan important i un acte que fou qualificat pels assistents com a brillant i emotiu, es vegi malmenant pels qui no hi assistiren.

Pere Coves i Vicenç, director IES Felanitx

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris