nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

La destrucció mercantilista de Santa Catalina

L'Associació de Veïns de Santa Catalina manifesta el seu profund descontent pel fatal destí que es pretén donar al vell edifici del Cine Moderno de Palma, ubicat entre els carrers Fábrica, Caro i Antich, així como a altres edificis emblemàtics decolindants, com el de la Creu Roja de Mar, i el del Montepio de Previsió del Raval (entitat centenària) i el d'una antiga fàbrica «catalinera», relíquia de la nostra arquitectura industrial.

Sí, la idea absurda i atemptatòria contra la fisonomia arquitectònica del nostre raval, per part de l'Ajuntament de Palma, ens indigna i ens posa en guàrdia.

Amargament i amb ràbia, hem manifestat reiteradament el nostre pesar per la destrucció metòdica i mercantilista que sofreix la nostra barriada. Les altures desorbitades de pisos ja han destruït la fisonomia urbanística mediterrània de la plaça Progrés, l'avinguda Argentina (cantonada amb el carrer de Sant Magí), etc. I, també, ens corroeix i desespera el sempitern caos circulatori del carrer Caro, pel qual passen, diàriamente, uns trenta-cinc mil cotxes... I els «cataliners» ja estam farts de patir desastres urbanístics i no ens fan gens de cas.

La nostra entitat no permetrà que es continuï «assassinant» el patrimoni arquitectònic del nostre raval. I ens oposam, amb fermesa, a la demencial idea, per part de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, de la possible demolició del cine Moderno, per després, construir-hi torres de ciment.

Per tant, la nostra AV fa una crida "al mateix temps que sigui una exigència" a l'Ajuntament de Palma, al Conseller Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears perquè tenguin la deguda sensibilitat cap al darrer reducte urbanístic palmesà, amb senyes d'identitat patrimonialment mallorquines al cent per cent, i prenguin cartes en l'assumpte, amb el fi d'evitar la demolició del Cine Moderno i que, per contrapartida, facin les passes pertinents perquè es rehabiliti l'immoble i sigui destinat a ús públic.

Pere Felip Buades, president d'honor i portaveu de l'Associació de Veïns de Santa Catalina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris