nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Hotel a l'aeroport de Palma?

Fa poc més d'un any que un il·luminat conseller de Turisme, avui portaveu de l'oposició al Parlament de les Illes Balears, a la recerca de vots autonòmics, va decidir que no ens feia gens de falta als mallorquins tenir un hotel a l'aeroport de Palma, i revocà una autorització que s'havia donat a AENA per construir un hotel a les instal·lacions aeroportuàries.

Doncs bé, la pana elèctrica d'aquest darrer dissabte ens ha vengut a demostrar la imperiosa necesitat de dotar l'aeroport de Palma d'unes instal·lacions que puguin acollir els passatgers afectats per una situació descontrolada, suspensió de vols, grans retards o qualsevol altre que els faci romandre a les instal·lacions de l'aeroport per espai d'hores i més hores, sense un termini clar de sortida.

Veure persones d'edat i famílies amb fills petits ajaguts per les banquetes i pel terra de l'aeroport durant sis, set o més hores és realment trist, més quan no hi ha un sol lloc en aquesta mola impressionant que és l'aeroport, on poder dur els passatgers afectats per aquests retards perquè puguin descansar, relaxar-se o simplement rentar-se.

Està molt bé que les nostres autoritats i entitats cíviques es dediquin a sol·licitar la gestió autonòmica de l'aeroport, extrem que ara per ara sembla difícil, atesa la majoria amb què governa el PP a Madrid i el sentit del discurs del senyor Aznar envers tot allò que significa nacionalisme no espanyol. Seria però més realista i eficient que començassin per exigir que la nostra ciutat aeroportuària sigui dotada d'unes instal·lacions adients.

L'hotel a l'aeroport constituiria un vertader servei, dubt que fos un negoci, però almenys la imatge dels retards que els diaris locals i forans retratin no seria tan impactant per a l'Illa, i els qui es vessin afectats per l'anul·lació d'un vol en ple overbooking turístic o per una situació de vaga o retard general de vols, podrien almenys gaudir d'una cambra on esperar tranquil·lament la sortida del seu vol. Amb vint milions de passatgers anuals, el risc que això passi és major que amb cinc milions.

El sistema aeroportuari i de navegació àeria és un conglomerat de sistemes electrònics i mecànics, i com a tal està subjecte a panes. Ho vàrem comprovar dissabte i podem tornar-nos-hi a trobar qualsevol altre dia. Cal dotar l'aeroport, a més d'unes instal·lacions tècniques més segures, d'unes intal·lacions per atendre les emergències humanes que aquestes panes produeixen al nivell de servei que esperam, i del volum d'activitat que registra.

Tal vegada el senyor González Ortea tengui un altre criteri, però crec que en lloc de llevar la llicència per a la construcció d'un hotel a l'aeroport s'havia d'haver requerit a AENA que el construís dins un termini breu, per reinvertir així una petita part dels beneficis que en treu, atès l'interès estratègic del turisme per a l'Illa i l'efecte negatiu que provoquen unes imatges d'un aeroport ple de gent que no sap el que ha de fer amb el seu cos, mentre espera que li trobin un vol de sortida.

Isabel Adrover. Cala d'Or

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris