nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El fonamentalisme espanyol del PP

Ja podem afegir a la llista un nou atac de les hordes d'Aznar contra la llengua i la identitat dels mallorquins. La revista Muface, que el Ministeri d'Administracions públiques reparteix a tot el funcionariat, acaba de publicar en el seu darrer número (180, tardor de 2000), en forma de reportatge de quatre planes, una apologia de l'expansionisme de la llengua espanyola. El text inclou unes declaracions de Fernando Rodríguez Lafuente, director de l'Instituto Cervantes, el qual descriu aquest organisme com «la plataforma de lanzamiento del español en el mundo», i explica que Telefònica ha finançat un acord amb la real academia Espanyola per «vigilar y expandir» l'espanyol. Com és d'esperar, del català el sr. Rodríguez no en diu ni pruna, malgrat que tant el Cervantes com l'academia no es fan gens els estugosos a l'hora de cobrar els doblers que l'Estat s'endú de Mallorca i els Països Catalans.

La revista ministerial, emperò, no és que ens ignori, sinó que ens diu a la cara que hem de desaparèixer del mapa. Un text triomfalista titulat Se deshace la torre de Babel conté algunes frases que val la pena transcriure: Mientras que el español está en plena expansión no corren la misma suerte más de 400 lenguas del mundo que en opinión de los expertos están prácticamente muertas. La maldición babélica está tocada (...). El idioma español fue otro idioma voraz en América, llevándose por delante cientos de ellas». Perquè no en quedin dubtes, hi insisteix: Miles de años después, la maldición bíblica de la torre de Babel parece estar a punto de extinguirse.

Més clar impossible: el PP considera que els qui parlam català som una maledicció bíblica, i per exterminar-nos ens afua l'espanyol, un idioma voraç que presumeix d'empassar-se les altres llengües de cent en cent.

Amb paraules com aquestes, difoses també amb els nostres doblers, el PP proclama sense embuts que ens vol capolar a tots. Els srs. Pere Rotger, Jaume Font i companyia, que van de «nacionalistes», ja poden anar fent-se a la idea que dins el partit integrista d'Aznar són un zero a l'esquerra, i que els qui connecten al cent per cent amb el govern de Madrid són els rabascos com González Ortea, Alberto Herranz, Pita da Veiga, etc.

Josep Palou i Mas. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris