cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
23°

Sobre les «anècdotes» del començament de curs

En resposta a l'entrevista a Damià Pons.
Davant les anomenades, pel conseller d'Educació, «anècdotes» referides al malfuncionament del començament del curs actual, la Comissió d'Estudis i Programes Educatius del PP vol precisar que ens reafirmam en el nostre comunicat sobre el començament del curs escolar, qualificant d'absolutament triomfalista, fora de lloc i que no es correspon anb la realitat l'anunci de normalitat fet per la Conselleria.

A més, no podem atribuir cap èxit, més bé ha estat un gran fracàs, l'assignació del professorat interí als llocs de feina. Les felicitacions, en tot cas, s'han de donar al personal funcionari de la Conselleria que hi ha fet molta feina. En canvi, els responsables polítics han errat greument quant a la planificació de les vacants a ofertar. S'ha de denunciar que aquesta qüestió de pura mecànica ha esdevingut en cents de protestes i reclamacions. A la segona quinzena del mes d'octubre, presentam com a prova «anecdòtica» de la manca d'especialistes l'anunci fet a la premsa el diumenge passat sol·licitant urgentment professors de matemàtiques, física i química, dibuix, francès, música, educació física, economia, administració d'empreses, hoteleria i turisme, informàtica, organització i projectes de fabricació mecànica, organització i projectes de sistemes energètics, mecanitzat i manteniment de màquines operacions de producció agrària, italià, gravat i audició i llenguatge. (O és que ningú no ho havia pensat abans? Anècdota, Conseller?)
A més, no només és el PP el que fa valoracions crítiques del començament del curs escolar. Així, «anecdòticament» a la mateixa revista «oficial» de la Conselleria, FETE-UGT diu: «...ens adonam que queden temes pendents i que les intervencions del nou equip de la Conselleria són al nostre parer insuficients i que encara hi ha mostres d'opacitats i incompliments de les normatives vigents». FE-CCOO diu: «...és insuficient la plantilla administrativa... hi ha mancances evidents en el col·lectiu del personal laboral... seria urgent una millora clara de les ràtios d'alumnes que en moltes zones, com el litoral, desborda alumnes i docents. Així mateix, s'ha d'exigir la dotació oportuna d'orientadors i especialistes d'alumnes amb necessitats educatives, que avui és clarament insuficient». ANPE Illes Balears diu: «...situacions de clara injustícia que s'han produït a les adjudicacions de places. Hi ha hagut errades per part de la Conselleria, que han perjudicat el col·lectiu d'interins de determinats blocs i especialitats. S'ha produït una falta de previsió de plantilles als centres públics que consideram inadmissible». L'STEI denuncia: «...l'elevada ràtio de les aules d'educació infantil de tres anus... la saturació d'alumnat als centres educatius, fruit dela manca de planificació i previsió... el curs ha començat amb temes pendents de resolució. On són les promeses i els compromisos adquirits?» COAPA Balears diu: «...creiem que manca més racionalització en la utilització dels recursos humans, ja que en alguns centres s'empren correctament i en alguns casos en falten i en altres en sobren. Les obres no han estat acabades en tots els casos... cal una planificació amb més anticipació...»Pura anècdota, senyor Conseller?

Pere Cantarero Verger. Coordinador de programes educatius del PP

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris