nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Esdeveniments de la vaga de comerços

Som una humil comerciant del centre de Palma, i vull donar una sincera felicitació als comerços de Palma, per la seva solidaritat davant una jornada de protesta com la del passat 10 d'octubre. Mai no m'hauria imaginat que els meus companys, no els meus competidors del centre de la ciutat responguessin tan contundentment, quan de tots és sabut que els comerciants per definició som un tant independents i poc solidaris. Vull agrair també la tasca que varen fer les patronals, de mentalització dels comerciants.

Vaig participar a la manifestació des de la sortida a la plaça d'Espanya i vaig fer el recorregut fins a les proximitats d'un gran magatzem. Sembla mentida que en una mateixa caravana ens uníssim patrons i treballadors, tantes vegades amb interessos contraposats, però units per unes imposicions externes de suposada liberalització comercial d'horaris de festius i d'implantació de comerç.

L'esperit comercial és estar pendents contínuament de les oportunitats que se'ns presenten, sempre al peu del canó i per això cada vedada els petits comerciants ens anam adaptant a les necessitats del consumidor laboral, tenint en compte la «consolidació de la incorporació «de la dona al mercat laboral, augmentant l'horari d'obertura al públic a poc a poc en la mesura que ens és possible.

Però, senyors del Govern, tot té un límit, no podem amb aquesta mesura desertitzar els centres de les nostres ciutats, la gran majoria d'elles amb alt valor històric i que tant estan costant de rehabilitar. Si ho posam tan difícil als comerços ¿què quedarà en els centres històrics? funcionaris que només els habiten en horari de matins; bancs, que refreden els carrers d'alt contingut comercial, etc. ¿Això és el que volem per als nostres centres? Hauríem de reflexionar tots davant això.

Margalida Pons. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris