cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Sentència deplorable

El Grup d'Homes contra la Violència Masclista vol expressar el seu rebuig per la sentència dictada recentment pel Tribunal Superior de Justícia de lesIlles Balears en relació amb la readmissió d'un directiu de l'empresa Majorica S.A. acomiadat per haver assetjat sexualment una treballadora de la dita empresa.

Al nostre parer, els termes en què es pronuncià la dita sentència demostren una profunda misogínia per part dels membres del Tribunal que n'és responsable. Afirmar, com s'hi afirma, que «una conducta com la de tocar el cul d'una empleada no pot ser tipificada com a assetjament sexual» constitueix un menyspreu cap a la integritat de la treballadora i de les dones en general. En aquest sentit, el Grup d'Homes vol recordar que les agressions sexuals, independentment del seu grau i intensitat, no són només un atemptat contra la integritat física i sexual, sinó també contra la dignitat de la persona. A més a més, cal recordar que aquesta lamentable sentència es produeix en un context de profunda violència contra les dones, com ho demostra de manera preocupant l'elevat i creixent nombre de dones mortes per aquest tipus de violència al llarg dels darers anys.

Ens sembla especialment greu el fet que aparentment l'autor de l'agressió es va fer servir d'una situació de superioritat respecte de la víctima en l'àmbit laboral. Això no és nou. De fet, un dels components de les agressions sexuals no és només el desig, sinó que aquest va sovint lligat a factors com ara el poder, el domini, la violència o la humiliació de l'agressor sobre la víctima. La readmissió o indemnització milionària del directiu ens sembla, doncs, una burla i un insult a la dignitat de les dones, i el que és més greu, contribueix a afavorir un clima d'indefensió i a perpetuar actituds masclistes respecte a la dona que en res ajuden a assolir l'objectiu final de la igualtat en drets que pregonen tant la Constitució Espanyola com la Declaració Universal dels Drets Humans.

Grup D'Homes contra la Violència Masclista. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris