nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

La possibilitat de contreure matrimoni entre homosexuals

Fins ara, llevat de Dinamarca i Noruega, tots els drets europeus i de l'àrea del common law mantenen que el matrimoni només es pot produir entre un home i una dona. Les lleis danesa i noruega equiparen la unió homosexual «regristrada» al matrimoni heterosexual, tant en el marc dels drets socials com del Dret civil. No obstant això, en ambdós casos la llei exclou que la parella homosexual pugui adoptar nins. De manera que ja s'està reconeixent una impossibilitat de principi d'equiparació amb el matrimoni.

En realitat, el «matrimoni homosexual» és una ficció. El model matrimonial d'Occident no pretén la protecció de simples relacions assistencials, amicals o sexuals; allò que pretèn és, a més a més, un estil de vida que assegura l'estabilitat social i el recanvi i l'educació de generacions. D'aquesta manera, si dos homosexuals desitgen cautelar-se en les seves relacions, no és el camí correcte equiparar-les al matrimoni, sinó que s'ha de recórrer a altres vies; per exemple, una convenció privada en la qual es pugui preveure el funcionament material de la unió.

Quant a la resta, el no-reconeixement del matrimoni entre homosexuals no implica una negació de drets a una minoria. En realitat, no existeix cap referència a l'homosexualitat en les declaracions ni en els pactes internacionals relatius als drets humans. I és que els homosexuals no constitueixen una minoria en el sentit jurídic de la paraula, que exigeixi uns mecanismes especials de protecció, distints dels proporcionats pel Dret comú.

Conxita Fesió Montoyo. Valldemossa

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris