cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Del bloqueig de CLH

Després d'aquests dies en què els pescadors, transportistes i pagesos mallorquins hem estat en lluita per la rebaixa dels preus dels carburants, ara toca fer balanç de tot el que ha passat.

El primer que ens agradaria aclarir, és que quan un col·lectiu de persones de diferents sectors econòmics ens estimam més tenir la nostra maquinària aturada, no fer feina, anar a dormir i menjar malament davant les portes de l'empresa que monopolitza els carburants no ho fem per gust, ho fem perquè no ens queda més remei ja que les nostres empreses s'estan enfonsant.

S'enfonsen perquè hi ha un Gobierno totalment insensible que posa per damunt qualsevol altra qüestió el dèficit zero dels seus pressuposts, un gobierno que manté amb els petits i mitjans empresaris com som els pagesos una actitud d'enfrontament directe, quan hauria de tenir una sensibilitat especial cap als sectors més desafavorits de l'economia.

Reclamam per tant al Gobierno de l'estat que tengui un mínim de consciència social, consenti deixar guanyar doblers damunt l'esquena dels pagesos, posant un preu social per al gasoil"b que no fluctuï en virtut de l'economia internacional.

Què ha passat a Mallorca durant els dies que vàrem tenir bloquejades les portes de la «Compañía Logistica de Hidrocarburos» (CLH), a banda del pànic col·lectiu que va genera l'anunci del bloqueig, a nosaltres ens agradaria posar de manifest l'actitud irresponsable, negativa i d'enfrontament que va tenir la Delagación del Gobierno de la Sra Cirer.

Ja comença a ser massa habitual que la delegada del Gobierno utilitzi la violència amb tots aquells manifestants que no tenguin a veure amb la corda política del seu partit.

La nostra actuació era del tot pacífica, la seva en canvi va ser violenta ja que ens va enviar tot un batalló preparat per atacar com si fóssim vulgars delinqüents, quan nosaltres simplement érem un grup de pagesos, pescadors i transportistes que defensàvem el pa de les nostres famílies.

La Delegada del Gobierno va venir i va negociar amb nosaltres els 20 camions diaris, que eren per abastir els serveis mínims, és a dir, ambulàncies, bombers, hospitals i transport públic, per començar la distribució es va fer malament ja que els camions que varen sortir d'allà no anaven cap a serveis d'urgència si no allà on volia la companyia distribuïdora, falta de responsabilitat de la delegada a l'hora de distribuir el carburant, ja que se'n va desentendre totalment.

Vàrem pactar amb ella 20 camions per al dimecres, i que tornaria a negociar el vespre i a les 15.00 hores va enviar l'escamot disposat a treure'ns a garrotades, per tant mentidera ja que en cap moment va mantenir la seva paraula.

Nosaltres en canvi vàrem mantenir la nostra paraula i vàrem deixar sortir tots els camions pactats, vàrem ser responsables i quan vàrem saber on anaven els camions, informació que ens va negar a crits el secretari general de la Delegación del Gobierno, vàrem avisar de les repercussions que podria tenir, i vàrem ser pacífics ja que abans que hi hagués una batalla campal amb l'escamot violent de la delegada vàrem aplegar.

Per tant per violenta, irresponsable i mentidera Unió de Pagesos de Mallorca exigim a la delegada del Gobierno que dimiteixi o sigui destituïda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris