nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Imposts, protestes i redistribució

Sr. director.
La primera gran tongada de protestes dels pagesos, pescadors i transportistes per l'encariment del preu del combustible té molt a veure amb el mal plantejament fiscal dels imposts que ha fet el PP.

D'aquesta manera, ara, tots plegats, (uns més que d'altres, lògicament), estam pagant les «alegries» de la reducció d'imposts directes, és a dir, de la rebaixa de l'IRPF (sobretot en qui guanya més de 10 milions a l'any i a les grans empreses multinacionals ). La política fiscal regressiva del PP ha suposat que s'hagin reduït els ingressos de l'estat en imposts directes, cosa que obliga l'Executiu, per tal de fer quadrar la macroeconomia, a no poder fer cap rebaixa dels imposts indirectes. I ja se sap, els imposts indirectes són molt més injusts que no pas els directes, perquè qualsevol ciutadà, (tan si guanya 60.000 al mes com 100 milions) ha de pagar el mateix tant per cent d'IVA o d'imposts especials.

De fet, la política que porta a terme el PP, (en el seu vessant econòmic), s'ha carregat dos principis bàsics, que equilibren i donen cohesió social a una societat moderna, com són la justícia social i la redistribució de la riquesa. La qual cosa vol dir que, malauradament, en un futur proper, si aquesta política no canvia, tindrem problemes seriosos, perquè, per una banda difícilment es faran rebaixes als col·lectius que necessiten el gasoil per treballar, però per altra banda, si es fan aquestes rebaixes, tots (el més pobres com sempre), ho pagarem en retalls socials concrets "menys sanitat i ensenyament públic, més taxes indirectes i més privatitzacions salvatges. I això sense comptar la dada de la inflació, la qual està totalment descontrolada, i en conseqüència implicarà una pèrdua important del poder adquisitiu dels salaris i les pensions.

Josep M. Loste i Romero. Portbou (Alt Empordà).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris