cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Sobre les declaracions de Melià

En el passat ple de l'Ajuntament de Llucmajor, el grup municipal del PSOE presentà una moció relativa a la reforma de la Llei d'estrangeria, en què es mostrava la preocupació de l'esmentat grup per la restricció de drets fonamentals i els atemptats a la dignitat de l'ésser humà, i se citava el suport que l'anterior Llei obtingué de l'ONU com a exemple de llei social. Sense voler reiniciar el debat respecte d'aquesta qüestió, i amb els mateixos arguments utilitzats per l'oposició socialista d'aquest Ajuntament, volem reincidir en un tema que ens pareix altament preocupant. El passat dia 23 d'agost Joan Melià, director de Política Lingüística, tornava a culpar la immigració (sense distingir-ne l'origen peninsular o estranger) del clar retrocés de la llengua catalana, amb els mateixos arguments que en el seu dia usà Gori Mir, president de l'OCB, i que varen ser censurats per aquesta corporació.

Culpen el turisme en general de la degradació de l'entorn natural, el germànic en particular de la compra de finques rústiques, els immigrants del retrocés del català... Però clar, es tracta d'un Govern progressista i l'esquerra nacionalista no és xenòfoba ni racista, tot i que les seves declaracions, les seves actuacions i la seva conducta sí que ho siguin. No n'hi ha prou de dur un afrocatalà a les llistes electorals per demostrar que s'és tolerant i obert.

La Unesco, organisme independent de l'ONU, considera que els nins han de rebre almenys la primera ensenyança en la seva llengua materna. La Constitució reconeix el dret a usar l'idioma comú espanyol i l'obligació de conèixer-lo. L'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears reconeix a la vegada la cooficialitat d'ambdós idiomes. En aquesta comunitat es vulneren dia a dia tots aquests preceptes legals i drets fonamentals i es violenta la dignitat de l'ésser humà amb declaracions com les realitzades pel Sr. Melià i amb les disposicions que emanen de la Conselleria de Cultura, que en ocasions pareix més un quarter de la Gestapo que un organisme dedicat a la difusió cultural, l'educació i la millora de la formació dels nostres fills.

Comprenem que l'ensalada mal trempada que compon l'anomenat Pacte de Progrés doni origen a aquestes clares diferències entre els seus membres, però esperam que la coherència del PSOE condemni amb contundència les manifestacions del seu company de Govern del PSM, o que en el futur s'abstengui d'omplir-se la boca amb declaracions grandiloqüents sobre els drets de les persones i la seva dignitat d'ésser humà, ja que haurà perdut credibilitat, si és que mai la tingueren...

Joaquín Rabasco. Tinent de batle de Llucmajor. President d'ASI.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris