algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

L'acord de Mondragó

Malgrat les divergències encara existents entre una part dels propietaris del parc natural de Mondragó i la Conselleria de Medi Ambient, allò cert és que resulta d'una gran importància que aquest conveni, que equilibra control públic amb propietat privada, surti endavant amb harmonia i bon enteniment. I és així perquè aquesta pot ser la gran solució de futur amb vista a noves experiències proteccionistes. És cert el que diuen alguns propietaris, en el sentit que encara no estan prou especificats els ajuts comunitaris.

Però no s'ha d'oblidar que la burocràcia de Brussel·les és lenta, però al capdavall implacable quan es tracta de qüestions mediambientals, precisament un dels punts que assoleix més grau de consens polític i tècnic dins la Unió Europea. Per tant, la bona voluntat per part de tots és clau ara, i d'ella, sens dubte, se'n derivaran beneficis tant per als amos de les finques com per a la col·lectivitat en general.

Perquè l'únic que no té camí de tornada és la defensa del territori i continuar amb la batalla contra el formigonament de les Balears. I tothom ha d'estar conscienciat que els paratges naturals que s'han salvat de la depredació a les dècades passades són un bé inapreciable per a la col·lectivitat. Per tant, són molts els amos de terres que, amb la signatura de bons convenis, es podrien sumar a aquest esperit. Des de la serra de Tramuntana fins a Artà resten tants d'objectius essencials que la comprensió i la necessitat del pacte tenen, en l'actual conjuntura, un caràcter veritablement històric.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris