nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Als responsables senyors de l'excel·lentíssim Ajuntament de Palma

Assumpte: túnel a la plaça d'Espanya. Una petició en el darrer minut: Abandonau el projecte del túnel!!! ja no sap ningú per a quin fi es farà aquest túnel... El projecte original "fa 3 anys ja n'havia vists els models..." tenia el propòsit d'unificar el parc de les estacions amb la plaça d'Espanya "una idea que ja aleshores em semblà falsa. El parc i la plaça són dues coses totalment distintes, dues unitats.

La plaça d'Espanya fou antigament la porta d'entada al centre urbà i està situada dins del mur, dels casematten que molts segles enrere han estat edificant per protegir la ciutat. Avui dia és una entrada important al centre comercial, aquí vénen els viatjants, els veïns de fora, els que treballen allí, visiten un advocat, un metge, les oficines del Govern passen sense problemes "amb llums verds" l'avinguda, agafen un dels autobusos per arribar a altres barris... una plaça molt urbana que fou un espai verd i ombrós.

En l'altra banda: el parc de les Estacions. Gràcies a les intervencions d'algunes organitzacions "com ARCA" han deixat els edificis de les estacions al seu lloc. El parc "diuen" és per al descans dels veïns del barri. Si ells gaudeixen del parc "s'hauria d'esbrinar...

I ara el túnel! Planifiquen començar-lo a la tardor "els desviaments, etc., durant els treballs, que duraran 1 any, i tot això per augmentar el caos del tràfic. Posar els cotxes davall terra ocasionarà més problemes: On s'aturaran els autobusos? Com es desvia de la ronda fins al mercat, etc.? Val la pena tot això, només per insistir a realitzar un projecte tan pesat... i "perdonin" absurd?

Aquest és el comentari d'un vella alemanya que viu fa 35 anys a Mallorca, que estima amb tot el cor aquesta illa, hi observa els canvis i veu amb ulls oberts experiències múltiples.

Nora Consten. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris