algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

De quina Peguera parlam?

Vaig llegir esverat una nota de premsa, escrita per l'Associació d'Hotelers de Peguera i Cala Fornells i publicada els dies passats als diaris. Quan vaig acabar de llegir-la, no em creia el que havia llegit. Són dues zones que es diuen simultàniament Peguera? Perquè la que jo conec, d'ençà de fa trenta anys i que pertany al municipi de Calvià, està molt enfora de la que es menciona a l'esmentada nota de premsa, o bé és la mateixa però vista des d'un punt de vista molt diferent?

M'explicaré: De turistes al llarg d'aquesta temporada, més o manco n'hi ha hagut la mateixa quantirat en d'altres i allò que diu l'Associació de Peguera quant als pronòstics de setembre a octubre està per veure... Ara bé, allò més xocant és allò que el turista d'enguany té «un poder adquisitiu acceptable». Això, d'on s'ho han tret? Abans de fer aquesta afirmació, per conèixer la realitat bastarà fer una volta pel mateix bulevard i demanar l'opinió als comerciants i restauradors de la zona, i es faran creus de l'ambient de malestar que hi ha entre els professionals abans esmentats. Perquè, senyors meus, aquests turistes de tan bona qualitat, per no tenir no tenen ni educació, ja que quan entren dins un local no donen ni el bon dia per por que no els ho cobrin.

Són tan bons els turistes d'enguany que per no tenir no tenen ni vergonya i arramben amb tot el que poden; són tan meravellosos els turistes d'enguany que abans de seure's en una cafeteria demanen el preu d'un cafè (com si a ca seva els el regalassin). Tenen tants de doblers els turistes d'enguany que els canvis de moneda els fan en quantitats insignificants. Ah, però, les botigues de queviures o els súpers sí, que venen barrals d'aigua o refrescs que pugen a la seva cambra i així gasten molt menys que, per exemple, si van a la terrassa de l'hotel i així contribueixen al benefici de l'hotel...

Per què no es demana "com ho fet jo" als bancs quina diferència tenen, en milions de pessetes, als caixers automàtics? En fi, són tan, tan bons els turistes que els beneficis que deixen quan han fet l'estada desitjada no basten per pagar l'aigua que han consumit.

Ja ho veis, quins punts de vista més diferents. Qui té la raó? Ah, d'això que cadascú en tregui la seva. M'agradaria que qualcú ens en donàs la seva opinió.

P.D.: Estic a favor de l'ecotaxa, com també estic d'acord que no siguin vostès els hotelers qui es facin càrrec de cobrar-la, sinó que l'haurien de cobrar mitjançant el cobrament dels passatges d'avió i de vaixell, als aeroports i als ports marítims.

Pep Toni Martorell. Peguera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris