nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Rebuig a l'actuació de la Policia

Il·lma. Sra. Delegada del Govern a les Illes Balears, Esquerra Republicana (ERC) de les illes Balears i Pitiüses vol expressar-vos el més enèrgic rebuig davant l'actuació policial del diumenge passat envers diversos joves al port de Palma. Els esmentats joves venien de la Trobada Independentista realitzada a la població d'Arbúcies (La Selva), que havia tengut lloc entre els dies 20 i 23 de juliol a l'esmentada població del Principat de Catalunya.

Sense altre motiu aparent que la militància independentista, els joves varen ser retenguts, se'ls demanà identificació i se'ls feren tot tipus de preguntes insidioses sobre el material que portaven (revistes amb continguts polítics, adhesius, etc). Aquestes pràctiques semblen més pròpies d'altres èpoques històriques, que no d'una democràcia consolidada.

Així mateix, a aquests joves se'ls conculcà un dret tan absolutament elemental com l'ús normal de la llengua catalana, oficial a les Illes Balears i Pitiüses, tal com haurien de conèixer tots els membres de les forces de seguretat de l'Estat. I no hi val l'argument que alguns no entenen el català: en aquest cas, per acomplir els drets lingüístics dels ciutadans, cal cercar algú que efectivament els entengui, però mai exigir el canvi de llengua.

Per tot això, ens permetem de preguntar: hi havia algun indici de criminalitat, en els joves retenguts o la retenció es basava exclusivament en llurs idees polítiques? Si hi havia algun motiu per a la retenció, caldria que fos explicat. Si, com estam convençuts, no n'hi havia cap, l'actuació de la policia fou totalment injustificable i intolerable.

En aquest cas, l'ordre d'aquesta acció de dubtosa qualitat democràtica, partí d'una ordre vostra, o bé l'emprengueren els membres de la «policia nacional» pel seu compte? En el primer cas, ens hauríeu d'explicar els vostres motius; en el segon, caldria que obríssiu immediatament un expedient investigador als agents que intervengueren en la retenció a què feim referència.

Esperant que, tant a les JERC com a organització juvenil i a ERC com a partit, com a la societat de les Illes en general, ens doneu aviat les imprescindibles explicacions; aprofitam l'avinentesa per saludar-vos.

Bernat Joan i Marí, president d'Esquerra Republicana (ERC) Illes Balears i Pitiüses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris