algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Drets elementals

La delegada del Govern, Catalina Cirer, és una dona dotada de sensibilitat suficient per comprendre que la concepció del país no és uniforme, de manera que hi pot haver grups que l'entenguin en una via d'autodeterminació. Aquesta concepció és ben segur que no és compartida per Catalina Cirer, però sí que la pot entendre sense cap problema i el pot ubicar en les seves dimensions reals. També pot comprendre "de fet, ha de comprendre" que en política no es pot abandonar mai el principi de proporcionalitat, perquè si no es cau de ple en la desmesura, en el desbarat i en la injustícia.

Aquí, la Policia Nacional no puja molt als titulars de premsa, i quan ho fa sol anar acompanyada de l'aroma de l'elogi.
No es pot discutir "bé, tot és discutible" el procés de transformació experimentat pel que va ser un cos de policia de tenebrosa eficàcia i cruel arbitrarietat durant la dictadura franquista.

La gent de la meva edat recordam alguns episodis significatius d'aquest procés, en plena transició, que simbolitzaren com cap altre gest l'esperança en un temps nou. A hores d'ara, dubtar de la capacitat de la Policia Nacional com a força de l'ordre entès en democràcia seria una pèrdua de temps. La confiança dels ciutadans en la Policia Nacional, això no obstant, no pot ser sotmesa a prova amb incidents com el que ahir contava Sebastià Bennasar en aquest diari. Contava el periodista i novel·lista com una vintena d'independentistes mallorquins havien rebut un tracte «policíac» (en l'antic i pitjor sentit de la paraula), sense que, aparentment, haguessin atemptat contra la convivència, contra béns o contra persones. Servidor ignor què ha de fer
Catalina Cirer en aquestes circumstàncies, però sí que s'hauria de procurar que certes actituds, desproporcionades, no creassin artificialment un clima que ens recordi un temps que volem oblidar del tot.

Si un grup de ciutadans, per petit que sigui, pacíficament vol promoure i defensar una determinada idea de país, la mateixa Policia Nacional li ha de garantir l'exercici d'aquest dret.

No vàrem fer la transició "tots, no només l'Exèrcit i la Policia" perquè ara un neoautoritarisme "per ventura un neoabsolutisme?" ens limiti els drets més elementals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris