muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Tantes coses per canviar

Altra vegada la grapada de la violència masclista arreu de la nostra geografia amb el resultat de tres dones mortes i una altra en estat de coma irreversible. De bell nou quatre víctimes que se sumen a la ja llarga llista d'enguany de dones víctimes de maltractaments per part de les seves parelles o companys sentimentals.

Fins quan? Les persones que integram el recentment constituït Grup d'Homes contra la Violència Masclista no ho sabem. És possible que la primera passa per fer sigui la conscienciació ciutadana sobre un tema que a hores d'ara es redueix a l'àmbit estrictament domèstic i que no té, al nostre parer, la consideració que en els terrenys polític, judicial i social en general es mereix, cosa que sens dubte és una violació dels drets humans en tota regla. Tal vegada els mitjans de comunicació poden fer també alguna cosa al respecte, ja que la majoria de les vegades aquestes dramàtiques notícies apareixen relegades a les pàgines de successos i no tenen la consideració de veritable problema polític, en el sentit d'una realitat que està sacsejant la consciència d'una societat que assisteix amb estupor i incredulitat a una mortaldat sense precedents en el terreny de la violència exercida sobre éssers humans.

Comparem si més no el tractament informatiu que han tengut aquestes morts amb les darreres accions terroristes d'ETA. Planes i planes d'informació, articles d'opinió de tota mena, incendiàries columnes... Tot i que aquest tractament ha millorat pel que fa a la violència masclista, dista molt encara de ser considerat un assot social de la magnitud del terrorisme anomenat polític, a pesar que les víctimes causades per la primera superen en molt les del fenomen terrorista.

És evident que alguna cosa falla. En tot cas, el que una societat sana no es pot permetre és que la ciutadania s'acostumi a aquesta sagnia constant que té com a principals protagonistes les dones. Cal fer alguna cosa per evitar-ho, canviar estructures, canviar la mentalitat de molts d'homes que pensen que d'alguna manera són elles les que s'ho cerquen per una raó o una altra, evitar situacions com la que fa un parell de dies es va produir durant el judici per la mort a Mallorca de la jove Tatiana Vasic, on el presumpte homicida va afirmar sense ruboritzar-se que la dita mort s'havia produït quan la víctima es colpejà accidentalment amb el cap contra una cadira...

Tanmateix les més de dues-centes adhesions de persones de tot tipus que fins ara hem rebut ens fan pensar que no anam per mal camí. Tant de bo que la xifra creixi, serà senyal de maduresa democràtica i d'indignació alhora, de no caure en el parany de la indiferència davant l'esgarrifosa realitat de la violència masclista.

I és que hi ha encara tantes coses per fer..., i tantes coses per canviar!

Miquel Àngel LLadó Ribas (Portaveu Grup d'Homes contra la Violència Masclista)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris