algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Carta oberta a la consellera de Sanitat del Govern balear i al director territorial de l'Insalud

Hbles. Sra. i Sr.

Els treballadors del Complex Hospitalari de Mallorca (Hospital General, Juan March i Psiquiàtric) dependents del Govern balear, els manifestam la nostra preocupació davant l'obertura del nou hospital de Palma, l'hospital de Son Llàtzer, per les incerteses que sobre el nostre futur professional s'estan generant i per la falta de respostes concretes de les institucions que vostès representen.

Som professionals del Sistema Nacional de Salut que fins la data hem estat realitzant una tasca indispensable en el sistema públic de Mallorca, cobrint amb la nostra feina part de les mancances que l'Insalud té a la sanitat balear. Aquesta funció va ser assumida pel nou hospital, i a aquestes altures desconeixem quin serà el futur de 1.400 professionals i les seves famílies davant la important remodelació hospitalària que es preveu.

El nombre de treballadors que hi podran optar dependrà d'una sèrie de factors encara no resolts. Aquests factors, entre d'altres, són: la cartera de serveis del Palma II i el seu pla d'empresa, el futur ús dels hospitals del Complex Sanitari de Mallorca, el pla d'obertura del Palma II, les seves condicions laborals i el seu model de gestió.

Tots aquests elements són de resolució imprescindible, abans de l'obertura del nou hospital i per garantir que els professionals afectats coneguin les alternatives per al seu futur. No és el mateix si l'Hospital General o el Juan March continuen amb una tasca assistencial semblant a la que ara realitzen, o simplement es reconverteix en sociosanitari.

Totes aquestes qüestions necessiten una ràpida resposta. La improvisació i les presses sense consens poden implicar un seriós problema social amb milers de treballadors veient el seu futur incert, a la qual cosa s'ha d'afegir el cost social que representa tenir un hospital públic, amb més de 500 llits, nou, disposat per al seu ús i tancat a Mallorca, on la falta de llits públics per a malalts és un problema urgent. Per tot això, exigim a la consellera de Sanitat i l'Insalud que: Negociïn i determinin sense dilació l'obertura del Palma II i els factors aquí descrits.
L'obertura de negociacions entre la Conselleria, l'Insalud i els sindicats amb representació en el sector per determinar l'accés i les condicions de feina del nou hospital.

Si l'1 d'octubre del present any no obtenim resposta a les nostres reivindicacions, iniciarem mobilitzacions contra la Conselleria i contra l'Insalud com a responsables ambdós del nostre futur professional.

Només mitjançant la negociació i planificació aconseguirem una obertura del Palma II no traumàtica. Una vegada aclarides les incògnites, els treballadors estarem a disposició d'optar-hi o no lliurement.

Les seccions sindicals del Complex Hospitalari de Mallorca. CCOO, CEMSATSE, CSI-CSIF, UGT, USO. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris