algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Àfrica, més a prop que mai...

Sr. director:

M'ha vingut de nou trobar tanta sensibilitat a Mayor Oreja, de cop i volta, enfrontant"se amb Aznar, amb el PP d'El Ejido i vulnerant els retrògrads acords de Schengen... I és que ara, Àfrica és més a prop que mai. No m'ho hauria pensat mai, que l'afany del Partit Popular per fomentar l'ús de les noves tecnologies es posàs fins i tot al servei dels immigrants sense papers. Al servei dels mateixos a qui, feia pocs dies, volien deixar sense drets fonamentals, perquè no fossin mai com nosaltres (negar el reconeixement dels drets és negar qualsevol mena d'integració), retallant substancialment la «Llei d'estrangeria».

Ha arribat el «SIVE», el mur electrònic (deu ser de fabricació autòctona, o extracomunitària!? Som a temps d'exigir"li al Govern els «papers» d'aquest invent!?). Es tracta d'una potentíssima xarxa de radars i aparells electrònics destinats a vigilar cinc"cents quilòmetres de costa andalusa, per «detectar i combatre la immigració il·legal». És la mateixa terminologia que utilitzava el Pentàgon, l'altre dia, per justificar el frustrat projecte de detecció de míssils de possibles potències enemigues...

Les matemàtiques no han estat mai el meu fort, però si l'estret de Gibraltar fa 14 quilòmetres, i el SIVE aquest, el posen 10 quilòmetres més enllà, Àfrica és més a prop que mai (només a 4 quilòmetres!!!). Deu ser l'únic bo que ha fet, en matèria d'immigració, el Govern del PP: ara els immigrants ja no hauran d'esperar a la frustració de trobar"se, en tocar terra, la patrulla de la Guàrdia Civil; en haver passat els 4 quilòmetres de perill, ja està fet. I amb 20.000 milions, que és el que costa el capritx, crec que es podrien resoldre moltes situacions d'injustícia social, i es podria fer molta política d'integració.

Si algú creu en la capacitat «dissuasòria» d'aquest invent, ignora la realitat d'una Àfrica empobrida gràcies als mateixos que ara plantam murs electrònics, als euro"europeus que un dia colonitzàrem salvatgement aquelles terres, i el dia despús les descolonitzàrem assegurant"los les rendes. Si quilòmetres d'horitzó sense terra, milions d'hectòmetres cúbics d'oceans sense fons, dies d'amuntegament en una pastera sense aigua ni menjar i camps d'atenció"concentració a les fronteres espanyoles han perdut la virtut de la dissuasió, què podem esperar d'un mur electrònic o d'una Llei que els nouvinguts no saben ni que existeix?

L'any 89, Europa dansava i celebrava l'enderrocament del mur que xapava el Vell Continent en dos, en bons i dolents. Era l'inici d'una nova era, és cert, la dels murs subtils, els murs electrònics. Podem digerir sense efectes secundaris aqueixa sobredosi d'hipocresia?

David Vidal. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris