muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

L'altra història de la caverna

Mentre per tot el món es coneixia la notícia que s'acaba de desxifrar el genoma humà i es celebrava el descobriment tot anunciant que s'obre una nova era en la Medicina, nosaltres teníem notícia d'un altre descobriment: es pot ser historiador sense haver sortit de la caverna. Així, hem pogut veure aquests dies per la televisió una nova mena de cavernícola que, disfressat d'historiador, ens ha revelat la veritat imperial del nacionalisme que ha provocat més morts en la història de la humanitat, el nacionalisme espanyol.

Així, aquest franquestein naftalític ha ocupat les portades dels mitjans de comunicació i ens ha fet saber quina és l'opinió política de la Real Academia de Historia. El seu president, Gonzalo Anes, ha sortit de l'armari dels anys, del museu de la lletra i la sang, per dirigir un missatge a les «comunitats amb llengua pròpia». El missatge no demana perdó per l'extermini ideològic i la castració mental practicada per l'ensenyament de la dictadura franquista damunt diverses generacions.

Gonzalo Anes no ha fet cap referència a la demencial manipulació de la història per part del nacionalisme espanyol, que ha ensenyat als nostres pares i padrins que els primers pobladors d'Europa eren espanyols. No en diu res, el president de la Real Academia, tot i que per edat n'ha de saber molt, de la floridura de la història inventada pel nacionalisme espanyol més ranci i carrincló de florido pensil, de «picas en Flandes», reis gots i imperis on no es pon el sol.

No, al senyor Gonzalo Anes, allò que el preocupa no és la colonització mental practicada pel nacionalisme espanyol a través de l'escola i de l'ensenyament d'una història inventada per demostrar que Espanya és una «unidad de destino en lo universal», al senyor Anes i tota la colla d'historiadors politicocavernaris prehistòrics, allò que els preocupa és que gallecs, bascs i catalans no llegeixin prou vegades la sacrosanta paraula que resumeix la història que a ells els interessa. La paraula-idea que els dóna sentit: Espanya. O millor encara, España (leñe!).

El nacionalisme cultural espanyol està preocupat perquè a segons quins centres d'ensenyament «la història que s'hi aprèn és de contingut parcial i tendenciós, inspirat en idees nacionalistes afavoridores del racisme i de l'exclusió dels llaços comuns». Però no en diuen res de l'Spain is diferent i de la història d'arcos triunfales, conquistes d'Amèrica i dies de la «Raza» amb què el seu nacionalisme ha pervertit per sempre les ments de generacions i generacions d'escolars amb uniforme i bata, pas marcial i braç en alt saludant el Sant Crist, penjat entre els dos lladres. Però la d'Anes i el seu escamot d'historiadors és una altra història. La seva feina és anar preparant el terreny per al decret d'humanitats aznarià.

Si aquests són els que han d'escriure la història, les comunitats «amb llengua pròpia» acabaran sent les culpables que Raúl fallàs el penal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris