algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Consideracions a l'article del Sr. Sastre

Acollint-me al dret de rèplica, voldria precisar unes qüestions en relació a l'article de J. Sastre del passat dimarts en aquest mateix diari.

En primer lloc ha de quedar ben clar que el Sr. Sastre va ser militant d'ERC, però en va quedar fora després de la campanya del «barco de rejilla». Durant aquella campanya la llista a l'Ajuntament de Manacor que jo mateix encapçalava, i J. Santandreu tancava, molt majoritàriament es va desmarcar de la campanya; després en tant que la campanya atemptava directament contra l'ideari d'ERC va ser secundada per assemblea i per la direcció nacional.

Efectivament Jaume Santandreu anava en llista, el motiu va ser que la secció local en elaborar la llista va considerar que el lloc honorífic i simbòlic, havia de ser per a J. Santandreu com a militant més il·lustre que tenim, i li ho vàrem proposar i demanar fins que ens va donar la confirmitat. El mateix va passar per a les eleccions de 1999, no li ho vàrem deixar de demanar fins que ens va dir que accedia a anar a llista.

Com ell mateix diu Santandreu renuncià a ficar-se en política, encara que no va renunciar a tenir idees polítiques com qualsevol ciutadà. Deu creure el Sr. Sastre que ERC a Manacor podia treure 21 regidors i que J. Santandreu entràs a l'Ajuntament? És ficar-se en política tancar una llista sense possibilitats de sortir?

El que realment cou al Sr. Sastre és que J. Santandreu també es desmarcàs de la seva campanya del «barco». El que sabia més greu a J. Santandreu, és el que em va dir, que el pitjor era que «Un del meu partit hi ficaria els que consider fills meus...»

Crec que J. Santandreu i jo compartim que preferim estar sota el govern de la monarquia constitucional espanyola, que no viure a uns Països Catalans independents comandats per Sastre, com a mínim la nostra integritat física per ara no se'n ressent.

El projecte d'ERC del qual formam part és de defensa de la catalanitat des d'un punt de vista integrador i de reivindicació de la justícia social. No demanam en cap cas el suïcidi de ningú, el projete d'ERC és un projecte de pau. Ni tan sols el suïcidi del Sr. Sastre seria beneficiós per al país.

Respecte al compliment de la paraula em pareix que mentre el Sr. Sastre s'ha limitat a mantenir una xerrameca demagògica i insultant que ja només es creuen tres o quatre, i mentre aquests carreguen amb la feina i els problemes, el Sr. J. Santandreu ha demostrat amb les seves obres d'estar sempre al costat dels més desfavorits, que cada dia no només predica sinó que compleix l'Evangeli.

Finalment només dir al Sr. Sastre que es pot quedar amb tota la seva hemeroteca, perquè jo no renuncii a la llibertat que suposa per a qualsevol persona poder canviar d'opinió, de parer o de manera de veure les coses, a mesura que descobreixes, veus i et planteges coses noves. Només un cervell petrificat continua amb el pilot automàtic posat anys i anys sense canviar el més mínim.

Atentament.

Bartomeu Frau. Manacor

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris