cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Contra la presència de la Guardia Civil als nostres centres escolars

Davant les informacions aparegudes a la premsa sobre l'inici d'una campanya de la Guardia Civil als col·legis de les Illes, des de l'assemblea territorial de Secundària de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans a Mallorca (CEPC) volem expressar el nostre més clar rebuig d'aquest tipus de campanyes.

La Guardia Civil és un cos especial de l'exèrcit que des de la seva creació ha servit per reprimir, que no defensar, el nostre poble. No oblidam tampoc la implicació d'agents i alts càrrecs d'aquest cos repressiu en delictes d'abusos, tortures, tràfic de droges i terrorisme. Membres destacats i condecorats, entre ells l'exdirector general d'aquest cos armat, es troben en aquests moments empresonats o a l'espera de judici per diversos delictes de gravetat.

A l'any internacional de la cultura de la pau, creiem que l'entrada als nostres centres docents d'agents que desenvolupen la seva tasca amb l'ús de la força i de les armes és si més no poc ètic a la vegada que intimidatori per als joves alumnes que omplen les aules. Entraran als centres amb les pistoles a la cintura?

No cal recordar la funció que anys enrere ha complit aquest cos. Reprimint els moviments obrers i estudiantils i qualsevol forma d'expressió contrària o a les directrius establertes. No cal recordar tampoc la seva actuació abans, durant i després de la dictadura contra els qui defensaven la cultura, identitat i llengua catalanes.

Creiem, doncs, que la presència d'aquest cos repressor als centres docents de les nostrs illes és un pèssim exemple per als estudiants.
No podem permetre que es fomenti dins l'àmbit de l'educació els valors com el militarisme, l'uniformisme, l'ús de la violència, el sexisme, el racisme i la intolerància que representa la Guardia Civil.

Des de l'assemblea territorial de Secundària de la CEPC demanam als centres escolars de les Illes que no acceptin dur a terme els actes d'aquesta campanya.

En qualsevol cas la CEPC vetllarà per fer conèixer la vertadera funció de la Guardia Civil.

Assemblea territorial de Secundària de la CEPC de Mallorca

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris