cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Rèquiem pel bonobús

«Els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per la raó de la naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social».

Així de clar ho diu l'article 14 de la Constitució Espanyola, ara com ara, ens agradi o no, l'única que tenim i a la qual hem d'acudir quan es vulnera algun dels nostres drets com a ciutadans. Potser algú m'acusarà de fer demagògia, però l'Ajuntament de Palma, amb el Sr. Joan Fageda al davant i la inestimable col·laboració de l'EMT, és a punt de conculcar aquest dret amb la imminent supressió del bonobús i la seva substitució per la polèmica i al meu mode de veure anticonstitucional Targeta Ciutadana, la qual, com és sabut, només podran utilitzar les persones que resideixin al terme municipal de Palma, llevat de futurs acords o convenis amb altres municipis de l'Illa de Mallorca.

Realment crec que és llastimós que, atesa la precària situació del transport públic a la nostra ciutat, encara es posin impedimetns o traves burocràtiques a la seva utilització. No fa gaire vaig adquirir un bonotrén de la línia Palma-Inca i ningú no em va demanar si era de Llorito, senegalès o de Còrdova. Als ciutadans de Palma que utilitzen aquesta línia ferroviària o qualsevol de les línies de transport públic dels diferents municipis de Mallorca ningú no els demana pedigrí i es beneficien per igual de les tarifes o descomptes dels usuaris dels dits transports.

El bonobús era, en aquest sentit, un instrument democràtic d'ús del transport públic. La Targeta, al meu mode de veure, no ho és, ja que discrimina les perosnes per raó de la seva residència sense tenir en compte les seves necessitats objectives de desplaçament. El proper dia 30 de juny, si ningú no hi posa remei, tendran lloc les exèquies i funeral per l'ànima del primer. Casa mortuòria: Ajuntament de Palma, pl. de Cort s/n. No s'avisa particularment.

Miquel Àngel Lladó Ribas. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris