cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Cedir per les dues bandes

Una vegada obtinguda la majoria absoluta, el partit de la gavina ha començat a crear problemes en les comunitats autònomes on va perdre. Ara és el Govern d'Euskadi el qui es veu sotmès a una campanya televisiva dirigida des de La Moncloa. Quan se calmin els ànims dels Sr. Aznar i torni a la raó, veurà que l'únic camí és el de la via democràtica i que els shows televisius és millor deixar-los a «Gran hermano», que per cert és horrorós.

L'esposa de la víctima provocada pel darrer atemptat va dir que s'hauria de cedir un poc per les dues bandes; unes paraules corprenedores plenes d'humanitat i seny. L'escoltin i recapacitin les dues parts. El govern espanyol ja és hora que faci el gest democràtic de canviar els noms dels carrers que encara queden amb el nom de Franco, en alguns ajuntaments (Palma per exemple) del mateix partit del PP i els símbols franquistes. Eusko Herritarroc per l'altre, hauria de condemnar els atemptats i no com fa ara que només els lamenta. El President Aznar hauria de condemnar el cop d'estat militar "-actualment només el lamenta", que va provocar mig milió de morts i que va acabar amb la democràcia durant quaranta anys, la qual cosa serviria d'exemple perquè les forces armades demanassin també perdó.

El President Aznar té una greu falta de credibilitat democràtica, dins els sectors progressistes i nacionalistes contraris a l'imperialisme d'estat, que el fa incapaç de resoldre els problemes d'Euskadi. Tant el PP com els seus escolanets del PSOE reconeixen tots els drets pel poble palestí, txetxè, albanocosovar (amb bombardejos i tot), irlandès, etc. però no pels del seu estat.

Francesc X. Domènec. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris