cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Nins rossos com a reclam

Senyors de Prenatal: fa temps que els havia d'escriure aquesta carta, però ja se sap que a les dones obreres ens ve ben just anar duent al dia la casa i els fills.

La cosa és que a mi m'agrada mirar catàlegs i, quan vaig rebre el vostre de la roba d'estiu, em vaig asseure per mirar-lo. Hi vaig mirar la roba bàsicament. L'endemà, però, com que encara era damunt la taula i la meva filla dormia, el vaig agafar per gaudir de les fotografies dels infants.

I me'n vaig dur una sorpresa ben desagradable, que es va anar confirmant pàgina rere pàgina: tots els infants eren rossos amb els ulls color de cel! I em vaig esgarrifar.

D'aquells nins, n'hi havia que no eren d'allò més agraciats, per això vaig veure que els trets aris eren l'única condició per ser triats, i em va semblar fortíssim que aquest criteri s'imposàs sobre el fet de ser garrit o graciós, i que clarament es donàs el missatge: «Bé, aquest nin no és gaire cosa, però és blanc, té els ulls de color de cel i és ros, i clar, això el fa millor que els altres, el fa superior...».

La idea de fer pública la meva crítica és mirar de contrarestar una mica el missatge subliminar que es transmet, que em sembla francament indignant, pel missatge en si i perquè s'utilitzin infants per transmetre'l i mares com a receptores.

Esper sincerament que la meva queixa tengui efectes positius.

Caterina Canyelles. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris