cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Ja era hora

Els diaris Ultima Hora i Diari de Balears acaben d'anunciar la devolució al poble d'Alcúdia de l'alberg i el campament de La Victòria.
Com a protagonistes que fórem en aquells temps del franquisme i de la transició, creim interessant donar a conèixer fets "anecdòtics uns i més seriosos uns altres" que poden parèixer increïbles.

A principis de 1997 ens adonàrem que en el campament s'havien construït uns urinaris davall una línia elèctrica que vulneraven les normes de seguretat, per una banda, i les administratives per l'altra, ja que no tenien el vistiplau de l'Ajuntament... Com és costum en voler aconseguir un favor, vàrem ser convidats a un dinar al campament mateix (que va acabar amb una pistola apuntant un regidor, encara que després es va camuflar dient que era de plàstic i en pla de verbes) i nosaltres tornàrem més decidits a dur a terme la denúncia quan comprenguérem la intenció de la convidada. Però el més curiós (és la paraula adequada?) té lloc quan, una vegada desaparegut el Frente de Juventudes, els sotasignants presentaren una moció per ser inclosa en el més proper ple de l'Ajuntament, utilitzant com a argument que si havia mort una de les parts que havien firmat el contracte, aquest no tenia raó d'existir.

Transcrivim literalment la moció: «El día 9 de septiembre de 1957, el Ayuntamiento de Alcúdia firmó un contrato con el Frente de Juventudes por el que se cedían VEINTE MIL m2 de monte comunal, por un espacio de noventa y nueve años, mediante el pago simbólico de DOSCIENTAS CINCUENTA PESETAS, pagaderas por adelantado y el día 8 de enero de 1963, otro contrato con la Sección Femenina, en los mismos términos y en el que se autorizaba la ocupación de SIETE MIL m2.

Previendo la posibilidad de conseguir beneficios mayores para el municipio, es por lo que, los que suscriben, proponen que se someta a la consideración del pleno la conveniencia de que se inicien los trámites para la inmediata recisión de los repetidos contratos, por haberse extinguido la personalidad jurídica de los concesionarios y procedido al cambio de titularidad sin la expresa autorización de esta Corporación Municipal.

Alcúdia, 28 de marzo de 1978." Firmado Mateo Viver." Fdo. Narciso Vilaire».
A això ens referim quan hem qualificat d'increïbles els fets. Quantes autoritats locals i autonòmiques implicades en el tema han desfilat des del març de 1978?

No és estrany que el Sr. Joan Font consideri que és hora de procedir a la rescissió del contracte per «reparar la injustícia històrica que es va cometre amb l'Ajuntament d'Alcúdia».

La nostra enhorabona a l'Ajuntament actual per la part que li toca en la consecució del retorn d'aquests terrenys de propietat municipal.

Mateu Viver i Narcís Vilaire. Alcúdia

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris