cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

UIB

Tenc un amic que avui s'examina de Comentari de text poètic i de Literatura espanyola moderna i contemporània, a la Universitat de les Illes Balears. No tendria res de particular si no fos que els dos exàmens coincideixen en hora i lloc. Demà, s'examina de Lingüística romànica i de Lexicologia. Res no tendria de particular si no fos que aquests dos exàmens s'han d'esdevenir a la mateixa hora i en la mateixa aula.

A una companya seva, un professor li va perdre l'examen dues vegades.
Són coses que passen.
Són coses que passen i que no solen transcendir. Per mor de dues desafortunades i sincronitzades alçades de cul (del difunt Nadal Batle i de Ramon Aguiló), el campus està suficientment allunyat del centre de la ciutat com perquè aquestes irregularitats trascendeixin. Molt del que passa a la UIB és difòs a través de la rumorologia. Se sap, per exemple, que una catedràtica va ser vista en un programa de televisió en directe, emès des de Barcelona, en una hora en què teòricament estava fent classe, i va tenir la santa barra d'envestir els alumnes dient-los que és que estava malalta. Com és natural, la denúncia als diaris no va progressar perquè cap d'ells no va empenyorar el nombre del seu carnet d'identitat, requisit imprescindible perquè en un diari es publiqui una carta al director. S'haurien exposat a patir la revenja de la catedràtica. No m'atreviria a acusar-los de covards, sinó de prudents, perquè, coneixent una mica el terreny, no es pot negar que feren santament, si és que aspiraven a obtenir el títol.

No fa massa, quan va esclatar l'afer dels tests psicològics per als aspirants a ser inclosos en el borsí dels interins, amb una actuació de la UIB fins i tot més gloriosa que no la de la Conselleria, vaig sentir que el professor Joan Mir deia en el programa Amics i coneguts, de TeleNova, que això no havia d'estranyar ningú, perquè la universitat no funcionava millor que la societat en la qual està inserida. Devia tenir raó, però potser hi aventuraria un matís. El problema és que la UIB no està sotmesa un control de qualitat d'aquesta mateixa societat.

En aquestes condicions, hi ha una part del professorat que compleix intatxablement amb les seves obligacions, una altra que no tant, i hi pot haver els quatre caradures que te trobes per tot fent-ne de les seves. Doncs bé, a aquests, algú els diu res? Algú crida l'atenció a aquest professor que reiteradament perd exàmens d'alumnes, als que posen exàmens el mateix dia i la mateixa hora en la mateixa aula que un-a altre-a col·lega? D'altra banda, a la professora que s'espassava la malaltia acudint a un programa de televisió no li ha arribat el més lleu avís. I... qui no es recorda d'un professor a qui els alumnes canviaren el nom per un d'al·lusiu al seu reiterat absentisme? De moment, veurem com s'arregla el meu amic per fer dos exàmens en un. Si hi troba solució, potser haurà fet una passa vers l'esclariment del misteri de la Santíssima Trinitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris