cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

«El meu suport total a l'ecotaxa»

Sigui com sigui el turisme és una qüestió d'estat per a nosaltres. La nostra economia, directament o indirectament, està supeditada a la bona marxa de l'activitat turística i en conseqüència cal tenir sempre les instal·lacions i les infraestructures en perfecte estat de funcionamet. Cada any s'ha d'invertir suficientment per tal de renovar les places hoteleres, les carreteres o els llocs de diversió. Però tambè i sobretot invertir en el medi ambient, essent extremadament sensibles amb l'ecosistema, fent d'aquestes illes un lloc agradable i amb personalitat pròpia. Però com sempre passa, això val doblers. I aquí està l'ecotaxa. I qui la pagarà?

Proposta:

1r. Fer un estudi minuciós a final de temporada calculant l'acordat impost per turista vingut i el total presumptament recaptat.

2n. Fer un estudi exhaustiu on participin totes les capes socials i econòmiques per tal de planificar correctament les actuacions a invertir segons necesitats immediates, sense deixar de banda altres necessitats a mig i llarg termini.

3r. Que l'ecotaxa no la pagui el turista, sinó que la pagui l'estat.

Saben vostès quins quanys té l'estat espanyol per l'entrada de turistes a les Illes Balears? Saben vostès quina recaptació anual a través d'imposts, van a parar a les arques estatals? Saben vostès quina ridícula quantitat ens tornen anualment?

No podem posar en perill o en dubte el futur turístic amb un nou impost que tal vegada molts visitants no entendrien.
Ecotaxa sí, però que la pagui l'estat.

Pere Sintes. Maó

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris