cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els rumors

Els rumors, com sempre, entrevolten a UM. De cada dia més. N'hi ha tants que ja es poden establir dues categories: els pro-PP, i els pro-Antich. Curiosament es produeixen al mateix temps, gairebé, la qual cosa demostra que els nacionalistes aconsegueixen, amb només 3 diputats sobre un total de 59, seguir fent ballar a tothom al so de la música que volen. El darrer que s'assegura conèixer és que la direcció nacional del PP ha tallac d'arrel els intents d'establir ponts des del PP balear cap a UM que intentarien alguns diputats que volen anar per lliure de les instruccions de Madrid. És una manera fina de dir que es desautoritza les ànsies del sector partforanista dels conservadors, que voldrien els suports nacionalistes per poder presentar amb garanties una moció de censura contra el president Antich aquesta tardor; i tapar a Matas de passada. Si n'hi hagués, de possibilitat de censura, diu el PP de Madrid, hauria de ser només si UM, o qui sigui, manifesta clarament la seva voluntat d'acabar amb Antich. El que és estrany, de tota aquesta història, és que a la direcció conservadora no coneguin ja prou bé el que pensa UM. No és, només, que ja els ho manifestàs Munar a la reunió del juliol del 99, sinó que en la recent visita de Javier Arenas a Palma, abans, després o durant els «finitos» de la Fira d'Abril, es va reunir (sempre segons els rumors) amb representants d'UM per oferir-los, novament, més o manco el mateix que ja els oferí fa quasi un any. Se suposa que la resposta permet al PP saber què farà UM.

Els rumors pro-Antich asseguren que Maria Antònia Munar s'hauria reunit recentment amb el mateix Antich i amb una altra persona de rellevància pel seu càrrec en la nostra societat econòmica, donant garanties fermes que tot segueix estant com estava, de moment. Abonaria aquesta idea que Antich actua com si sabés que compta amb el segur suport d'UM, encara que hagi d'acceptar que UM faci com si no el tengués segur.

Si hem de fer cas dels rumors estam, per tant, en una situació més o manco així. El PP creu que UM vol el divorci d'Antich, que ja li fa banyes i que només es tracta de trobar el moment i les circumstàncies que facilitin la separació formal. UM diu a Antich que encara l'estima però que l'altre pretendent és molt generós i que com que amb ella no va allò de contigo sin pan ni cebolla, que a veure si el president deixa de ser tan aferrat. I Antich actua que pareix que sap que a pesar de les formes pretesament adúlteres, Munar no l'abandonarà: un matrimoni liberal, en diríem.

Enmig de tants de rumors, informacions a mitges, ensabonades i intoxicacions diverses, a vegades fa la sensació com si hi hagués un pacte fàctic entre UM, PP i PSIB. Com si a tots els interessàs mantenir l'emoció permanentment. A UM per continuar essent la reina de la festa, al PP perquè de moment balla amb la lletja però està segur que ja li tocarà posar la música d'aquí a tres anys i mentrestant elimina els seus interns balladors que no desitja, i al PSIB perquè tenint la presidència diu allò tan mallorquí de ande yo caliente...

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris