algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Ple a Esporles

El passat 11 de maig, com és sabut, un grup d'individus contraris a la creació d'un parc natural a la zona de Llevant impedí la celebració del ple de l'Ajuntament de Son Servera amb amenaces, insults i agressions, amb una violència absolutament intolerable i un vandalisme antidemocràtic que ha merescut la condemna unànime de la immensa majoria de la població de les Illes Balears.

Impedir per la força que els representants del poble exercesquin la seva tasca, i especialment atentar contra la màxima expressió simbòlica de la democràcia a prop dels ciutadans, com és ara un ple consistorial, és una acció que repugna els principis més elementals de convivència.

Els actes antidemocràtics i violents succeïts a Son Servera foren contestats amb una declaració institucional del Parlament de les Illes Balerars, aprovada per unanimitat. Aquesta declaració desqualifica l'ús de la violència, especialment en un marc de convivència basada en institucions democràticament constituïdes i amb vies de diàleg obertes i perfectament capaces d'escoltar i considerar totes les opinions.

En el ple de l'Ajuntament d'Esporles del passat dimarts 30 de maig, el Partit Popular presentà una moció contra la violència. D'entrada, fou presentada com una transcripció de la declaració institucional del Parlament de les Illes Balears en rebuig dels actes vandàlics de dia 11 de maig a l'Ajuntament de Son Servera.

Això no obstant, entre les frases de condemna a la violència, la moció incloïa un sorprenent matís que especificava que «encara que hi hagi hagut una provocació, la violència no es pot admetre». D'aquesta manera, la declaració culpava moralment el batle de Son Servera i el seu consistori dels actes violents de dia 11, en qualitat de PROVOCADORS! Des de quan ençà la celebració d'un ple, el debat de qüestions que interessen el poble, l'oferiment de discussió i consens, es pot qualificar de PROVOCACIÓ?

Davant aquesta flagrant tergiversació, malintencionada, de la declaració institucional parlamentària, el regidor del PAS"PSM Pere Trias expressà la seva disposició a votar a favor de la moció si el senyor batle li garantia que es tractava d'una transcripció literal de la declaració del Parlament. El batle Jaume Pou contestà que no li ho podia garantir, perquè s'hi havia fet alguna «lleugera modificació», i a la pregunta de quina era aquesta modificació hagué d'admetre que es tractava de l'afegit que parlava de la pressuposda «provocació» prèvia als actes violents.

Tota l'oposició es declarà ofesa per aquest engany frustrat i el regidor del PSIB"PSOE Bartomeu Llinàs féu un encès elogi de la democràcia. El públic assistent aplaudí l'actitud de l'oposició en resposta a la vergonyosa i indigna manipulació que havia pretès fer el Govern municipal del Partit Popular en general i el batle en particular. Els cinc regidors del PAS"PSM i PSIB"PSOE abandonaren el ple en senyal de protesta, i la quasi totalitat del públic assistent els acompanyà.

Consideram inacceptable que el batle, que hauria de ser el primer fiador de la transparència democràtica en qualsevol actuació de l'Ajuntament, palesi actituds tan barroeres com aquesta, falsejant una declaració institucional del Parlament de les Illes Balears i intentant "per bé que sense aconseguir"ho" enganar els representants d'una bona part del poble d'Esporles.

Volgué aprofitar un sentiment d'indignació contra els violents de Son Servera per fer aprovar una declaració manipulada que criminalitzaria l'actitud inequívocament democràtica dels regidors i del batle de Son Servera, fent"los passar per provocadors i donant així la raó moral als sectors antidemocràtics contraris al parc natural de Llevant, més propers, no cal dir"ho, a la gent del PP. Però el Sr. Jaume Pou fracassà en l'intent. L'únic que aconseguí fou deixar ben clar que li falta dignitat per ocupar el primer càrrec municipal del nostre poble.

Pere J. Palou Mas. Esporles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris