algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El misteri del Quadern Blau

Molts ens preguntàvem: i deprés de Tocino, què?
Com es podia, no ja millorar, sinó mantenir allò que ha representat la política de Tocino a Espanya, a Europa, qui sap si al món sencer? Les darreres puces que la resposta fos guardada en el Quadern Blau de José María Aznar.

Riu-te'n, del misteri de la cripta embruixada. El gran misteri és el del Quadern Blau, i no per les sorpreses que ens guardava, sinó per les explicacions que deu contenir i a les quals tants i tants de simples mortals no accedirem mai, per una simple manca de coeficient. Seria massa fàcil el sarcasme: tenim una democràcia tan enrobustida, que qualsevol pot ser ministre. Massa fàcil, tot i que qui ho va dir per primera vegada no podia sospitar l'abast de les seves paraules. I, en qualsevol cas, no podríem espigolar per aquest cantó les raons últimes del nomenament? La tesi més acceptada és que no hi ha una resposta, perquè n'hi ha moltes. Hi hauria, idò, moltes explicacions plausibles. Referides una mica a l'atzar, heus-ne aquí algunes: "Es reconeixeria el fort caràcter d'un home que no fa massa arribà a amenaçar el periodista Joan Marí perquè, entre altres coses, té curiositat per saber què va passar amb Bitel.

"Es premiaria el silenci d'un home que, mentre va ser president de la nostra Comunitat, abaixà el cap cada vegada que Iberia i Aviaco ens aïllaven més i més.

"Se'ns estaria recordant que Roma farà el que li sembli millor, però que Madrid sí que sap premiar adequadament qui ha traït Cristòfol Soler i Gabriel Cañellas "que sapiguem.

"Però també hi pot haver hagut altres considerandos: convenia fer-lo desaparèixer del mapa estrictament balear, vist que no és persona amb massa possibilitats d'arribar a acords civilitzats? Estaríem parlant d'una coça per amunt.

"També se'ns podria estar proporcionant un signe inequívoc del panorama polític que se'ns acosta tant si vols com si no vols: ningú que sigui tocat per la gràcia del cabdill no ha de tèmer res, perquè ell és el pastor i et menarà a pasturar en prats verds. Però tot plegat no esbandeix el gran misteri del Quadern Blau. Perquè, si només és el que sembla, no fa gràcia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris