cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Manifestació de pagesos ara?

Es collons! Que en fa de mal, germanets, que després de tants d'anys d'autonomia i de Govern balear un sindicat de la pagesia, la ramaderia, l'AGROTURISME, els caçadors... convoqui una manifestació davant el Consolat de Mar, que és l'edifici de la presidència del Govern. Fa mal per moltes raons, fa mal perquè quan els pagesos i ramaders se queixen que les coses no van bé tenen tota la raó i un poc més. Però també fa mal perquè tots sabem que fa vint anys, com a mínim, que això no va gens bé i han decidit manifestar-se (ho ha decidit una «determinada» junta directiva d'una organització) quan el nou Govern no fa ni un any que comanda. Per ventura el senyor Dameto (de la FAGB) deu pensar que l'anterior govern del PP eren uns angelets i, clar, ara resulta que tots els mals vénen de fa vuit o nou mesos.

Això fa molt de mal, perquè el PSM sempre ha volgut defensar l'agricultura i la ramaderia. Ara que comandam a la Conselleria de torn ens hem trobat que el que fa tants d'anys que dèiem és més veritat que mai: totes les feines del camp no van gens bé, no reten i de cada vegada hi ha manco pagesos i ramaders (per no parlar de pescadors). I bé que ho sabem això, però es veu que la Directiva de la Federació Agrícola i Ramadera de les Balears se n'ha adonat ara i per això ha convocat una manifestació. Una cosa vos vull dir: el PSM, el Conseller d'Agricultura, senyor Mayol, fa més de 9 mesos que se manifesta cada dia al seu despatx de matí a vespre pensant i estudiant maneres d'arreglar el que fa tants d'anys que està espanyat. Això sí que és una manifestació silenciosa de feina i de preocupacions. Però bé, els dirigents de la FAGB se devien estimar més que el Conseller d'Agricultura anàs a un parell de sopars, se fes un parell de fotos, digués un parell de vegades que fa tot el que pot, i quatre subvencions per aquí i quatre rialles per allà. Malament anam, molt malament. Quan la Unió Europea està ofegant l'agricultura i la ramaderia espanyoles, i de cada dia lleva subvencions i obliga a no donar-ne tantes a fons perdut, als dirigents de la FAGB no els pega altra cosa que demanar més subvencions a fons perdut. I mesclen ous amb caragols demanant que no se facin parcs naturals, quan si se'n fessin més els pagesos i ramaders tendrien més possibilitats de conservar les finques i, a més, rebre ajuts econòmics per a la seva conservació. Els dirigents de la FAGB se deuen estimar més urbanitzacions i xalets a les finques, i els pagesos que volen fer de pagès amb «un dit a sa boca i s'altra a n'es cul».

Amb el Govern del PP les coses estaven més clares: subvencions per menjar avui i demà, i fam i hotels per passat-demà. Amb el PP tot anava millor per als dirigents de la FAGB, no és així senyor Dameto? Però d'ençà que han arribat els pesemeros i que volen arreglar de bon de veres el camp, i pensen que una feina ha de retre per ella mateixa si se vol que duri, i no se fan tantes fotos ni diuen tantes vegades «Vos comprenc» sinó que fan feina per mirar d'arreglar les coses... ara convé manifestar-se. Sabeu que vos dic: si la manifestació de dia 29 s'hagués convocada per demostrar que les coses no van bé fa molts d'anys i que s'han de solventar, estic segur que el Conseller Mayol també hi aniria i se col·locaria a primera fila. Ara ja vos ho dic: el conseller se manifesta de matí a vespre cada dia intentant arreglar el que el PP no va saber o no va voler arreglar. Mentrestant Dameto vol fer creure que si no plou és culpa del nou govern, que si el PP governàs segur que plouria i si no ja durien l'aigua per regar en barco. No és així?

Antoni Ferrer Capó, PSM"Entesa Nacionalista a Santa Margalida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris