nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Un ministre en clau balear

El nou paper que José María Aznar ha assignat a Jaume Matas a Madrid s'ha de llegir en clau balear. El PP illenc estava condemnat a ser oposició durant tota la legislatura perquè Matas era un escull infranquejable per pactar amb Unió Mallorquina. Aznar ha entès això i ha actuat per recuperar el Govern balear per al seu partit.

Amb Matas a Madrid imbuït en temes mediambientals els populars tindran l'oportunitat de trobar nous camins d'aproximació cap a Maria Antònia Munar. A ningú no li passa per alt que la presidenta del Consell es troba incòmoda amb alguns dels seus companys de viatge. Munar està especialment dolguda des que el PSM li pegà amb la porta al nas quan es formà la candidatura unitària pel Congrés, i no amaga el seu espant per la manca de determinació dels verds amb el problema de l'aigua. A més, la pedra angular del seu projecte polític, la Llei de consells, encara és una entelequia. Però més enllà d'algunes torpeses i ingenuïtats d'aquest Govern de Progrés, Munar ha meditat, necessàriament, sobre l'últim triomf del PP a les Balears i el paper futur d'UM.

Ara sí que va de bo per al Govern de Progrés. Jaume Matas, convertit sarcàsticament i irònica en el principal garant del pacte, ha estat cridat a desaparèixer del mapa illenc. S'obre una nova etapa en què tot el Govern haurà d'estar a l'alçada de les circumstàncies i de les exigències que, com recorda Munar de tant en tant, no són poques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris