nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Sant Jordi i s'Aranjassa en defensa del Prat

A la vista de les declaracions de la presidenta d'Emaya, Sra. Maria Crespo, desqualificant la Plataforma de Sant Jordi i s'Aranjassa en defensa del Prat, efectuades a Antena 3 dia 25 d'abril, com a membre de l'esmentada plataforma, però a títol personal, he de manifestar el següent:

1) La Sra. Crespo, regidora de Palma, defuig una vegada més el problema real i s'excusa en el fet que la Plataforma és política, cosa que li sap greu.

2) La Sra. Crespo o està mal informada de la nostra plataforma o té una informació esbiaixada de la realitat.

3) Una vegada més l'Ajuntament palmesà no escolta les opinions dels veïns de Sant Jordi i s'Aranjassa. La darrera vegada va ser el Sr. Ripoll i el mateix batle que s'entestaren a no voler parlar amb l'anterior Plataforma per a un creixement mesurat. Ara un nou atemptat paisatgístic, com a mínim, torna a estar damunt la taula contra el Pla de Sant Jordi.

4) Una vegada més no es dóna informació per part de l'Ajuntament de Palma. Gairebé ningú no sabia el que es volia fer de manera oficial per part de l'Ajuntament, ni se'ns havia demanat què trobàvem els ciutadans dels pobles de s'Aranjassa i Sant Jordi.

5) Una altra vegada els serveis que genera Palma i el turisme els hem de suportar els de s'Aranjassa i Sant Jordi.

6) Sra. Crespo, Sr. Fageda, i membres del Govern municipal de Palma (a dotze quilòmetres geogràfics de Sant Jordi i s'Aranjassa), com és que fins no fa gaire ens havien fet creure que l'EDAR 1 no contaminava i ara deis el contrari perquè es vol fer una macroestació depuradora per part del Ministeri de Medi Ambient de més de cinc mil milions de pessetes i una ocupació del territori de 70.000 metres quadrats? És que sempre per arreglar les coses a Mallorca s'ha de gastar en obres faraòniques? No es poden arreglar o eixamplar les carreteres actuals? S'han de fer autopistes que costen vés a saber quantes vegades més i que consumeixen molt de territori en comparació amb solucions més a escala mediterranioinsular? No hi ha diners per acondiciar l'actual depuradora, però se n'ha de fer una altra el triple o quatre vegades superior i amb un cost encara molt més gran.

7) Qui ens garanteix que aquesta nova megadepudadora no funcionarà igual de malament i que continuarà contaminant i donant males olors? Com és que està situada en la zona de vents dominants que condueixen a Sant Jordi?

8) El Prat de Sant Jordi ha estat contaminat des d'almenys els anys 60 amb la posada en funcionament de l'aeroport de Son Sant Joan i el boom turístic de l'Arenal a Can Pastilla. El Pla de Sant Jordi està contaminat per terra, per aigües subterrànies, per aire i per les orelles. S'ha destruït l'agricultura de la zona i moltíssims pagesos han hagut de deixar el camp. Com definiríeu aquest atemptat? O no ho trobau així?

9) Governants de Palma, és qüestió que ens asseguem, de manera reposada i tranquil·la, a parlar de tots aquests assumptes i que ens defenseu ben igual que si l'Ajuntament tingués la seva seu a la plaça del Bisbe Planas o de Josep Guasp.

10) Consell de Mallorca i Govern de les Illes Balears, també us necessitam.

Bartomeu Carrió i Trujillano. Sant Jordi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris