algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Destitució

La notícia de la destitució del conseller Joan Buades per part de la presidenta del Consell pitiús no ha fet més que tornar a mostrar la difícil relació entre les diferents forces polítiques que formen el Govern de les Illes Balears. D'ençà de la formació del Pacte de Progrés ja s'havien manifestat divergències en temes urbanístics, però no s'havia arribat a una situació com aquesta d'ara: una destitució que, encara que de moment només afecta el Consell d'Evissa i Formentera, a curt termini podria tenir conseqüències no desitjables al si del Govern de les Illes.

Quan es va formar el pacte totes les forces que el signaren hagueren de renunciar a una part de les seves reivindicacions i a part dels seus respectius programes electorals amb la finalitat d'articular una majoria de progrés que fos capaç de demostrar a la societat illenca que també es podia governar des del consens i el diàleg, conjuntament entre diferents partits polítics des d'una òptica oposada a la conservadora, que durant tants d'anys havia governat.

No s'ha d'ignorar que els programes electorals estan fets i pensats per poder executar-se, per tant és des de les responsabilitats de govern que podran materialitzar-se i no des de l'oposició parlamentària, per això difícilment amb un govern del PP s'hauria dut a terme la compra de les finques d'Albarca i es Verger; segurament a hores d'ara es Canons estarien sense protegir i tampoc no es parlaria de fer un parc natural a la península de Llevant. Evindentment encara hi ha molt per fer en política mediambiental, però aquest és el camí.

Per això una hipotètica sortida d'Els Verds del pacte no faria més que donar arguments gratuïts al PP per desacreditar una vegada més el Govern, tot adduint una manifesta ingovernabilitat i, el que és pitjor, el desgast polític i la frustració a tota la gent que es va crear l'expectativa d'un nova manera de governar. Cal apel·lar al sentit de la responsabilitat que s'ha de tenir quan es forma part d'un govern i aconseguir de mantenir l'estabilitat necessària perquè es continuï amb l'esperit del pacte progràmatic que varen signar l'estiu passat les forces que componen l'actual govern, això es: la defensa i protecció del nostre territori i de la nostra identitat com a país, el foment de polítiques de benestar, de solidaritat i d'igualtat social. Des del repecte més absolut a les seves reivindicacions, demanaria a Els Verds paciència i pragmatisme, que siguin capaços de moderar el seu missatge ja que si no aquesta experiència del «pacte a la balear» passarà a la història com un simple parèntesi.

Ara tenim l'oportunitat de dur endavant molts de projectes, per això no l'hem de deixar passar.

Pere Obrador Alzina. Artà

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris