cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Quadern de viatge (XXXVI)

Dimecres, 19. - Perdre o guanyar són conceptes relatius i discutibles i, això no obstant, quan l'objectiu d'algú és guanyar, perdre significa fracassar, no obtenir l'èxit desitjat. Hom pot guanyar per mèrits propis, fruit dels seus encerts, de la seva eficàcia, de la seva intel·ligència, de les seves habilitats posades al servei d'una finalitat, però també pot aconseguir la victòria gràcies als errors i demèrits de l'adversari, car les seves pròpies actuacions el fan mereixedor de la derrota. Així, hom pot guanyar el millor, però no significa, necessàriament, que n'hi hagi cap de bo. He d'afegir que, un cop acordat el joc i les normes que han de vigir, crec que és millor equivocar-se seguint les pròpies conviccions i prenent les pròpies decisions que no les que els altres ens volen imposar, tant si això ens du al guany, com a la pèrdua.

Dic tot això perquè em sembla, tenc la percepció, ruc com som per detectar els matisos de la política, que aquest govern de coalició, que ve a ser una selecció poc avesada a la pràctica de grup, no juga el sistema de joc que l'afavoreix, ans al contrari, es deixa dur pel joc de l'adversari i gasta gran part de les seves energies anant a cercar les pilotes que el contrincant envia fora del terreny de joc, en comptes d'enviar-hi algú que el descansi. A sobre, pareix que l'equip té fissures, jugadors de baix rendiment i, fins i tot, algun que, sense adonar-se, juga a favor de l'equip contrari, però també té, i és de justícia dir-ho, magnífics professionals en les seves files. I com que en aquest petit país tots som entrenadors i coneixem les millors tàctiques, per una vegada vull cedir a la temptació de donar la meva recepta per aquest encontre, avançant el fet que vaig ser un jugador mediocre i que res no m'autoritza a donar consells sobre les estratègies que s'han d'aplicar.

Cal ser pràctics, jugar sense floritures i cercar un bon resultt final, que en definitiva és el que compta per a la classificació. No cedir a l'engany, ni a la provocació. Deixar que el jutge determini si hi ha falta i acceptar la seva decisió sense agredir-lo, malgrat ens pugui semblar injusta. No perdre el temps llançant pilotes llargues i controlar el joc curt, aguantant la possessió del baló, car els altres practiquen el contraatac amb eficàcia. Estar atents al fora de joc. Jugar per les bandes si el centre presenta dificultats de penetració i no dubtar en el xut a porta, car les vacil·lacions fan malbé les millors jugades. Estalviar energies per si de cas s'ha de jugar una pròrroga i no ens trobi exhausts. Jugar amb astúcia, però també amb honradesa, que la vida no es limita a un partit. Fer que l'esforç, l'entrega i l'entusiasme siguin evidents i no passin desapercebuts als espectadors. Estimular la passió dels aficionats i fer dels indiferents, parroquians. Mentalitzar l'equip que les victòries sempre són col·lectives, mai individuals. Que les discrepàncies mai no surtin de l'àmbit dels vestidors. Lluitar, amb diplomàcia, contra l'actitud adversa, sovint hostil, d'alguns papers i dels mercenaris d'altres clubs. I, finalment, tenir mentalitat de guanyadors, que molts partits es perden perquè els jugadors ja surten vençuts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris