algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Sobre l'exportació de mà d'obra

El debat sobre la immigració "que tants disgusts ens porta en els darrers temps" ja és, avui en dia, una problemàtica plenament europea. D'aquesta manera, qualsevol cosa que passi en relació a aquesta temàtica en qualsevol país de la UE ens afecta de ple. I així, ha succeït a Alemanya, on el govern de coalició entre els socialdemòcrates i els verds pretén donar llum verda a l'entrada a la pàtria de Goethe de 30.000 informàtics de l'Índia i els països de l'est. De fet, la qüestió de la necessària o no exportació de mà d'obra, no s'hauria de plantejar en la forma si aquesta immigració és o no és imprescindible, sinó de com venen aquestes persones i, en general de com s'articula aquesta «exportació». Perquè un servidor considera que aquesta «entrada», hauria de complir tres preceptes fonamentals.

1. Que aquestes persones, en el seu camp laboral respectiu, siguin realment necessàries, és a dir, que d'antuvi cal reciclar, més i millor els molts aturats i precaris que encara tenim a Catalunya a, tot l'estat i a la UE, i sobretot preparar millor i no discriminar (per part dels empresaris autòctons) la gent major de 35 anys.

2. Que aquesta immigració no provoqui un «efecte exèrcit de reserva laboral», manipulat per poderoses màfies molt corruptes, amb el consegüent malestar social que això podria provocar (tal com va passar a El Ejido), per la probable tendència a la baixa dels salaris.

3. Que les administracions, però també directament els empresaris, es responsabilitzin d'aquestes treballadors contractats, i es comprometin a intentar integrar-los i explicar-los la realitat històrica, cultural i nacional de cada comunitat i/o país; és a dir, que els hindús que vagin a Alemanya sàpiguen que allà es parla alemany i que, per exemple, els futurs, possibles, marroquins i romanesos que vinguin a Catalunya, sàpiguen que aquesta és una mil·lenària nació sense estat, on hi ha dues llengües oficials, el català i el castellà. Si aquests punts no es compleixen la Unió Europea en general i els diferents estats i nacions en particular, seran un autèntic desori, on els únics beneficiats seran els Haider, els Pen i, moltes d'altres «perles» de l'extrema dreta continental.

Josep M. Loste i Romero. Portbou (Alt Empordà)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris